Hendek Belediyesi HAKUT (Hendek Arama Kurtarma Timi) ve TRAC (Telsiz ve Radyo Amatörler Cemiyeti) Sakarya Şubesi 17 Ağustos depremini anma programı düzenledi.

Hendek Belediyesi HAKUT (Hendek Arama Kurtarma Timi) ve TRAC (Telsiz ve Radyo Amatörler Cemiyeti) Sakarya Şubesi 17 Ağustos depremini anma programı düzenledi.

Muammer Sencer Caddesi Belediye binası önünde düzenlenen 17 Ağustos 1999 depreminin 14. yılı anma programında HAKUT , TRAC ve AKOM araçları, depremde kullanılan malzemelerin yanı sıra 17 Ağustos depreminde yaşanan felaketin yer aldığı acı fotoğraflarla sergilendi. Büyük acının fotoğraf standını gezen vatandaşlar ve Hendek Belediye Başkanı Ali İnci o günleri bir kez daha yaşarken duygusal anlar yaşandı.

Felaketler dünya var oldukça olmaya devam edecektir

Düzenlenen programda bir konuşma yapan, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, deprem çalışmalarının yer aldığı fotoğraflara bakarken o günleri tekrar yaşadığını belirterek " 17 Ağustos felaketinden sonra kurulan Hendek Belediyesi HAKUT ekibi, 12 Kasım Düzce depremindeki kurtarmada büyük emekler verip ayrıca haberleşmeyi sağlamıştır. İnşallah bu ekibimizi daha güçlü duruma getireceğiz. 17 Ağustos Sakarya depreminde de HAKUT ekibimiz oradaydı. Bizler sadece depremle değil, sellerle değil, Dünyadaki başka felaketlere karşı da kendimizi hazırlamış olacağız. HAKUT insanlığa hizmet eden sivil bir kuruluştur. Hendek halkı olarak bu kuruluşumuzu daha güçlü daha kuvvetli yapalım. Çocuklarımıza bırakacak mirasımız olan evlerimizi daha sağlıklı ve daha sağlam hale getirmenin gayretini gösterelim. Bir insanın yaşlandığı gibi evlerin de yaşlandığını unutmayalım. Deprem fotoğraflarını gördüğümde o tarihleri tekrar yaşamış gibi oldum. Tabi ki bu felaketler dünya var oldukça olmaya devam edecektir. Çok katlı binalar can kaybına neden olmaz, sağlıksız binalar can kaybına neden olur. Bu nedenle bizler her türlü tedbirleri almak zorundayız. Yaşadığımız o büyük felaket hala yüreklerimizde, depremin ondördüncü yılında kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyor geride kalanlara ise sabırlar diliyorum" Dedi.

Başkan İnci, HAKUT, TRAC ve AKOM'un son teknoloji cihazlarını tek tek inceleyerek bilgi aldı. Başkan İnci bazı cihazları da test etti