Hendek Atatürk Stadyumu’nda yapılan törene Kaymakam Mustafa Ayhan, Garnizon Komutanı Üsteğmen Hasan Dağcı, Savcı Vedat Temel, Belediye Başkan Vekili İbrahim Cömert , İlçe Emniyet Müdür Vekili Bülent Ay, AK Parti İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan, siyasi parti temsilcileri, gaziler,öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

İstiklal marşının okunmasının ardından Kaymakam Mustafa Ayhan, Garnizon Komutanı Üsteğmen Hasan Dağcı ve Belediye Başkan vekili İbrahim Cömert öğrencileri ve halkı selamladı.

Kaymakam Mustafa Ayhan günün anlam ve önemini belirten konuşmasında “ Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 89. yılını kutladığımız bugün, Cumhuriyet’in tanıtımını yapmak istiyorum. Cumhuriyet yeni kurulan bir devletin, ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği eşsiz bir savaşın sonucunda elde ettiği büyük bir kazanımdır. Cumhuriyet yepyeni bir yönetim biçimi, çağdaş ilkelere dayanan ve milli bir devlettir.


Türkiye için sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesidir. Cumhuriyet yeni ufuklar, aydınlık bir gelecek, pırıl pırıl genç zihinler 
demektir. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ü, onun kahraman arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz” dedi.

Törende öğrencilerin okudukları şiirler ve halk oyunları gösterisi yapıldı. Çeşitli dallarda yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere de ödüller verildi .Gösterilerin ardından, tören gerçekleştirilen geçit töreni ile son buldu.