Hendek İlçesi Büyük Dere mahallesi sınırlarında kalan Adapazarı – Hendek d-100 karayolu Hantek blogları karşısında Bülent BALA ayit olan arazi içersinde yağmur suları sonucu biriken sular sonucunda oluşan gölette yıllardır kendi imkanlarıyla balık beslemekteydi.
 
Yaz ve kış  aylarında suyun hiç azalmadığı bu gölette beslenen balıklar çevre sakinleri nin vermiş oldukları ekmek ve benzeri yiyeceklerle beslenmekteydi. Zamanla Gölette yaşayan balıkların artması sebebiyle çevre sakinlerinin tutmasına izin veren arazi sahibi Bülent BALA çevre sakinlerinin olta ile balık tutmalarına da izin verdiğini belirttiği bu göletteki balıklar 19 Mayıs sabahı D-100 kara yolu Hantek blokları karşısında yer alan su göletlerindeki balıkların henüz nedeni belirlenemeyen ve araştırıldığı öğrenilen bir sebepten ötürü öldüğü ortaya çıktı.
 
Öte yandan gölette yaşan balıkların ölmesi birçok soruyu beraberinde getirdi.  Mahalle Muhtarı Adem DEMİR den alınan bilgiye göre gölet içersinden çıkarılan bir çuvalın balıkların ölümüne yol açmış olabileceği düşünüldüğünü belirtti.
 
Diğer yandan akıllara, çevreden bırakıldığı muhtemel olan kimyasal veya balıkların zehirlenmesine neden ola bilecek bir atığın, düşünülmeden veya düşünülerek atılmış ola bileceği sebebiylede balıkların öldüğü yapılan araştırmalar ile ortaya çıkması bekleniyor.
 
Çeşitli atıkların yol kenarlarına gelişi güzel atıldığının, ve bu atıkların nedenli su kirlilikleri yanı sıra çevrede yaşayan canlılara nedenli zarar verdiğinin acı bir örneği olan bu duruma sebep olanların gerekli kurumlarca incelenerek önlemlerinin alınması gerektiği husus bir kez daha dikkat çekmektedir.