Kurban bayramı öncesinde, ana caddelerde bakım onarım çalışmaları ile mezarlıkta temizlik ve bakım çalışmaları yapılarak, mezarlığa giden ana yollar da temizleniyor. 

Hendek Belediyesi tarafından periyodik olarak temizliği ve bakımı yapılan Hendek Aile Kabristanlığında bayram dolayısıyla da temizlik yapılıyor. Hendek Belediyesi Fen İşleri ekipleri tarafından, kabristanlık içeresinde bulunan yaşlı ve tehlikeli (yıkılması muhtemel) ağaçlar ve otlar kesilerek, mezarlıklar temizleniyor. Ayrıca tüm cadde ve sokaklarda, bakım onarım çalışmaları da son hızıyla devam ediyor.

Hendek Belediyesi, ilçede yaşayan yaşlı, engelli ve kendi işlerini göremez durumdaki vatandaşlara yönelik ev temizliği projesine, her gün bir mahalleye giderek devam ederken, bayram öncesi de evlerde temizlik hizmeti veriliyor. Ekipler  evlerinde çamaşır makinası olmayan vatandaşların çamaşırlarını da mobil araçta bulunan çamaşır makinasında yıkayıp teslim ediyor. 

Hendek Belediyesi tarafından, Hendek Aile Kabristanlığına gidecek olan vatandaşlar için de Bayram Namazı sonrasında Büyük Cami ve Yeni Cami önünden ücretsiz araç kaldırılacak