Hendek Ticaret Merkezi Konferans Salonunda Kanserde korunmanın yolları ve kanserde erken teşhisin önemi konulu eğitim semineri düzenlendi. 

Her yaştan bayanın katıldığı seminere KETEM (Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi)nden Dr. Deniz hanım ve ekibinin katıldığı seminerde, kadınlarda sık görülen meme kanseri ve rahim kanseri konusunda katılımcılara bilgiler sunduğu öğrenildi. 

Seminer katılımcıların konuyla ilgili soru ve cevapları ile devam etti. Semineri düzenleyen KETEM ve Hendek Ak Parti Kadın Kollarının ortaklaşa düzenlenen seminerde Hendek ilçesindeki bayanlara sık görülen kanser türlerinin tespit edilmesi ve önlemlerinin alınması için yönelik bir tarama günü düzenleme kararı alındı. 

Seminer sonrasında KETEM (Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi)tarafından ücretsiz düzenlenecek olan tarama günlerine katılmak isteyen bayanlar isimlerini ve iletişim bilgileri alınarak, gruplar halinde KETEM de tarama yapılacağı bildirildi. 

Düzenlenen Seminer sonunda Hendek Ak Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülşen Fatma DURSUN,  KETEM (Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi) Doktorlarından Dr. Deniz hanım'a ve ekibine birer çiçek ile teşekkür etti, Ayrıca Bayanlara yönelik yürütülen faaliyetlerde büyük destekler sarf eden Hendek İlçe Belediye Başkanı Ali İnciye'de teşekkürlerini dile getirmesinin ardından düzenlenen seminer son buldu.