Sakarya Üniversitesi Hendek Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü ve Hendek Belediyesi tarafından düzenlenen AŞIKLAR GECESİ Hendek Ticaret Merkezi konferans salonunda yapıldı. Geceye büyük katılım sağlayan Üniversite gençliği programa damgasını vurdu.



Türkiye’nin yetiştirdiği ozanlardan Aşık Nuri Çırağı ve Aşık Fuat Çerkezoğlu’nun sahne aldığı müzik eğlence gecesinde konuşma yapan Aşık Nuri Çırağı, çok sayıda ülke gezdiğini, gezdiği ülkelerde Türk müziğine rastlamadığını ancak buna rağmen ülkemizde yabancı müzik hayranlığına dikkat çekerek; “Kendi müziğimize sahip çıkmalıyız. Kültür emperyalizmine boyun eğmemeliyiz. Geçmişine sahip çıkamayan milletlerin tarih sahnesinden silindikleri gerçeğini aklımızdan çıkarmayalım.” Diyerek anlattığı anıları ile salonu tarihin yaşanmışlıklarına götürerek duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu.



Gecede sahne alan aşıkar, salonda bulunan öğrenci, öğretmen ve vatandaşların verdikleri sözleri bağlamalarına aktararak kafiyeli şekilde icra etmeleri salonu dolduran yüzler tarafından ayakta alkışlandılar. Her iki aşıkda birbirlerine atışma ve taşlamalarını son derece nükteli ve ince bir üslupla yapmaları büyük beğeni kazandı. 
Hendek Ticaret Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleşen geceye Hendek Belediye Başkanı Ali İ İnci, Hendek Belediye Başkan Yardımcısı H.Ahmet Yaşartürk, AK Parti Hendek İl Genel Meclisi Üyesi M.Nedim Alkan, Hendek İlçe Tarım Müdürü Temel Ata ve öğretim görevlileri ile birlikte Üniversite gençliği katıldılar. 


Aşıklar, geceden duydukları memnuniyeti ifade ederek;  “Hendek Belediyesi’nin geleneksel olarak sürdürdüğü Selman dede  biz aşıkları da davet ederse seve seve gelir, atışmalarımızı ve taşlamalarımızı icra ederiz” dediler.
 Başkan Ali İnci, “ Bu akşam icra ettiğiniz program gençlerimiz adına doyurucu olmuştur. Ancak 10 binlerin katıldığı Hendek Belediyesi geleneksel Selman dede törenlerimize çok daha kalabalık aşıklarımızı davet etmek suretiyle daha doyurucu bir müzik eğlence programı icra edebiliriz” dedi.

Gecenin sonunda Aşık Nuri Çırağı, derlemelerini kitaplaştırdığı eseri Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Başkan Yardımcısı H.Ahmet Yaşartürk ve  Hendek İlçe Tarım Müdürü Temel Ata’ya  hediye ederek, Hendek ilçesinde kendilerine gösterilen ilgi için, ata müziğimiz aşıkların atışma ve taşlamalarına imkan vermesinden dolayı teşekkür etti.