Hendek’te “Engel” yok

Hendek ilçesinde yaşayan engelli vatandaşlar belediye tarafından ilçenin çeşitli yerlerine monte edilen akü dolum istasyonlarında, ücretsiz şekilde akülü araçlarını şarj ediyorlar.

900 akülü araç

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci yaptığı açıklamada, engelli vatandaşların toplumda yer edinmesi gerektiğini belirterek, bu amaç doğrultusunda ilçede yaşayan engellilere akülü araç dağıttıklarını anlattı. 12 yılda 900'ü akülü, 2 bine yakın da manuel engelli aracının sahiplerine ulaştırıldığını ifade eden İnci, dağıttıkları akülü araçların ücretsiz olarak şarj edilmesi için 5 farklı noktada akü dolum istasyonları kuruldu.

Engellilere akü şarj istasyonu

Hendek Belediyesi tarafından Hendek İlçesi’nde çeşitli noktalara yerleştirilen akülü tekerlekli sandalye şarj aleti sayesinde, engelli vatandaşların önemli bir sorunu daha aşılmış oldu. Aküstasyon sayesinde engelli vatandaşlar, şarjları bittiğinde evlerine dönmek zorunda kalmayacak.

Hendek’te kamuya açık ortak kullanım alanlarını hasta, yaşlı, çocuk ve engellilerin kolay kullanımı için yeniden dizayn eden Hendek Belediyesi, özellikle akülü tekerlekli sandalye kullanan engelli vatandaşların yaşadığı önemli bir sorunu daha çözüme kavuşturdu. Şehir merkezinde gezerken, araçlarının şarjı bittiği için evlerine dönmek zorunda kalan engelli vatandaşlar için Hendek’te çeşitli noktalara, akülü tekerlekli sandalyeler için şarj aleti konuldu.

1 yıldır uygulanıyor

Akülü tekerlekli sandalyede oturan vatandaşların rahat kullanımı düşünülerek tasarlanan cihaz sayesinde, engelli vatandaşlar araçlarını kolaylıkla şarj edebiliyorlar. 1 yıldır uygulanan sistem ile tamamen boş olan bir akünün 1-2 saat arasında tamamen doldurulması mümkün oluyor. Engelli vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda aynı sistemin farklı noktalarda da kurulması gündeme gelirken, sistemi kullanan engelli vatandaşlar uygulama için Hendek Belediyesi’ne teşekkür ettiler.