Hendek Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde okunan mevlite, Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan, Belediye Başkanı Ali İnci, Garnizon Komutanı Üsteğmen Gökhan Aydın, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, İlçe Müftüsü Abdurrahman Şahin, Belediye Başkan Yardımcıları Sinan Baylan, Eyüp Çizer, birliklerine teslim olacak 473 asker adayı ile aileleri katıldı. Hendek Müftülüğü’ne bağlı imam hatipler tarafından Kuran-ı Kerim ve ilahilerin okundu asker uğurlama programında duygulu anlar yaşandı.


Ordu kurmak Allah’ın emridir


Hendek Müftüsü Abdurrahman Şahin, vatan görevinin kutsallığına dikkat çekerek “Peygamber efendimiz bir hadisinde şöyle der “İki göz vardır ki Allah cehennem ateşinde yakmayacaktır. Allah korkusundan ağlayan göz, bir de sınır boylarında vatan ve mukaddesat için nöbet bekleyen göz…” Yüce Allah, Enfal Suresi’nde ordu ve teçhizat hazırlamamızı emrediyor. Askerlik yapmak, ordu kurmak Allah’ın emridir. Bugün burada, canı, gözü gibi büyüttüğü fidan gibi delikanlıları, genç yiğitleri yetiştiren ve gururla, iftiharla, dualarla başı dik, alnı açık, gururla, göğsünü gere gere askere uğurlayan annelerin, babaların, emeği geçenlerin kalplerinden geçen duaları da inşallah kabul olur. Askerliğiniz mübarek, yolunuz açık olsun. Güle güle gidin, güle güle gelin. Allah'a emanet olun.”dedi.


Artık hepinizin adı “Mehmetçik”


İnci, yaptığı konuşmada, millet olmanın, devlet olmanın bir özelliği olduğunu, bunlardan birisinin de devletin koruyucu unsuru olan ordunun ve askerliğin devamının sağlanması olduğunu söyleyerek, “ Bugün vatana hizmet için, askere uğurlanmak için her genç delikanlı gibi bu salonda sıra sıra dizildiniz. Gururla, iftiharla vatana hizmet etmek için bu görevi yerine getireceksiniz. Bu bir nöbettir. Sizin büyükleriniz bu görevi yerine getirdi. Şimdi sıra sizde. Vatan için sınırda nöbet sırası sizde. Artık siz vatanın bağrından çıkan ve her birinizin ortak adı olan Mehmetçik ismini aldınız.”dedi.


“Askerliğiniz mübarek, yolunuz açık olsun”


Hendek
halkının acı ve tatlı günlerinde yanlarında olduklarını ifade eden Başkan İnci “Bugün milli ve manevi değerlerimizin en büyük savunucusu Mehmetçiklerimizi uğurlamak için bir araya geldiğimiz bir gün. Dualarımız Peygamber ocağı dediğimiz askerlik görevlerini yerine getirecek Mehmetçiklerimiz için. Allah hepsini korusun. Burunları kanamadan görevlerini yerine getirerek sevdiklerine kavuşmayı nasip etsin. Askerliğiniz mübarek, yolunuz açık olsun. Hepinize hayırlı tezkereler diliyorum.” Diye konuştu.


Ne mutlu sizlere ve sizi yetiştirenlere


Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan’da yaptığı konuşmada "Asker olmadan, güvenlik güçleri olmadan devletin bekası mümkün değildir. İçinde bulunduğumuz coğrafya çok önemli bir coğrafyadır. Ecdadımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Bizlere düşen görev bu coğrafyada bir ucundan bir ucuna dalgalanan bayrağımızı, okunan ezanlarımızı, camilerimizi, minarelerimizi korumak ve bizden sonra gelen kuşaklara aktarmakta Türk milletinin evladı olarak hepimizin görevidir.
Askerlik herkese nasip olmaz, ama sizlere nasip oldu. Ne mutlu sizlere ve ne mutlu sizi yetiştiren anne ve babalarınıza” " dedi.


Gururlu ve mutluyuz

Asker aileleri de “Hem gururluyuz hem de çok mutluyuz. Bizleri bir araya getiren Belediye Başkanımız Ali İnci’ye çok çok teşekkür ederiz. Çok mutlu olduk. Asker böyle uğurlanır, emeği ve katkısı olan herkese teşekkür" ederiz” dedi.