Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’de, öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu ifade etti. Göreve yeni başlayan öğretmenlerin omuzlarına yüklenen sorumluluğun büyük olduğunu ifade eden İnci, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Bende eski bir öğretmenim. Ülkemizin geleceğini şekillendirecek bir neslin yetişmesinde bir eğitimci olarak sizlere çok büyük sorumluluklar düşüyor. Sizlere emanet edilen çocuklarımızın çağın gereklerine uygun bir şekilde yetiştirilmesi ve insanlığın evrensel değerlerini kendi milli değerleriyle sentezleyerek özümsemesi çok önemli. Bu yönde yapacağınız her fedakârlık, ülkemizin kalkınmasında da önemli bir faktör olan kalifiyeli eleman yetiştirilmesinde de itici güç olacaktır. Bu kapsamda Hendek’te sizlerle çok güzel  işler yapacağımıza inanıyorum."

 

“Önerilerinizi bekliyoruz”


Kaymakam Mustafa Ayhan toplantıda yeni atanan 46 öğretmene yaptığı konuşmada, öğretmenlik mesleğinin ulvi bir meslek olarak fedakarlık ve feragat istediğini belirterek, "İlçemizde eğitim seviyesinin yükseltilmesi için öğretmenlerimizin gayretli çalışmalarını bekliyoruz. Kaymakamlık olarak proje birimlerinde çalışabilecek, proje yapabilecek öğretmenlere ihtiyacımız var. İlçemizin eğitimde hak ettiği yere gelebilmesi için proje ve öneri" dedi. Kaymakam Ayhan, Hendekle ilgili bilgiler verdi.
Konuşmasının ardından  öğretmenlerle de sohbet eden onların istek ve önerilerini dinleyen  Kaymakam Ayhan ve Başkan İnci yeni öğretmenlerle fotoğraf çektirdiler.