1350 Konut doğalgaza kavuşuyor

 Rasimpaşa, Bayraktepe ve Büyükdere Mahalleleri doğalgaza kavuşuyor.

2004 seçimlerinde Hendek’e doğalgaz sözü veren Başkan İnci,  2007 yılında ilçenin yüzde 70’ini doğalgaza kavuşturmasının ardından Yeşiller, Rasimpaşa, Bayraktepe ve Büyükdere Mahalleri’ne doğalgaz için düğmeye bastı.

3 mahalleye doğalgaz

D-100’ün diğer tarafında yer alan Rasimpaşa, Bayraktepe ve Büyükdere mahallelerinde doğalgaz için ilk kazma vuruldu. 2012 Aralık 15’te tamamlanacak olan çalışma sonunda 1350 konut doğalgaza kavuşacak. AGDAŞ yetkilileri ve muhtarlar ile bir araya gelen Başkan İnci, ilçenin büyük bir kısmını daha doğalgaza kavuşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

15 Aralık’ta doğalgaz verilecek

29 Mart 2009 seçimlerinin ardından doğalgaza kavuşan Şehit Mahmutbey Mahallesi ve 62 Evler Mahallesi’nin ardından Rasimpaşa, Bayraktepe ve Büyükdere mahallelerinde de doğalgaz için ilk kazma vuruldu. İş bitirme süresi 90 gün olan çalışmalarda üç mahalleye 80 km doğalgaz hattı döşenecek. 15 Aralık’ta üç mahallenin doğalgaz kullanacağını ifade eden AGDAŞ yetkilileri muhtarların kendilerine yardımcı olmasını istedi.

Yollar, yaza yapılacak

Her mahalle için bir kurban kesen Başkan İnci, AGDAŞ ve müteahhit firma yetkililerine Selman Dede Mesire Alanı’nda yemek verdi. AGDAŞ’a Hendek’te yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür eden İnci, önümüzün kış olduğunu ve hava koşulları nedeniyle kazılan yolların yaz sonuna kadar yapılamayacağını belirterek, “Sizlerden kazı çalışmaları sırasında azami hassasiyet istiyorum. Mümkün olduğu kadar yol kenarlarından ve yolları çok fazla bozmadan yaparsanız çalışmalarınızı vatandaşlarımız çok mağdur olmazlar. Borular döşendikten sonra herkesin bildiği gibi belli bir süre beklenmesi ve yolların oturması lazım. Bu süreyi beklediğimizde kış aylarını bu şekilde geçirmek zorunda kalacağız. İnşallah yollarımızı yazın yapacağız. Bu sürede vatandaşlarımızdan anlayış bekliyoruz” dedi.

Tam destek

AGDAŞ’a her zaman yardımcı olacaklarını söyleyen Başkan İnci, vatandaşların kalbini kırmadan, muhtarlar ve belediye ile işbirliği içerisinde çalışan firmanın Hendek’e hizmetlerinin unutulamayacağını söyledi. Başkan İnci, doğalgaz çalışması süresince Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Çizer’in belediye adına her tür desteği vereceğini söyledi. AGDAŞ yetkilileri de Başkan İnci’ye teşekkür ederek, Hendek’te uyumlu bir çalışma yaptıklarını ifade ettiler.