Hain FETÖ terör örgütü tarafından 15 Temmuz 2016 tarihinde yapılmak istenen darbe girişiminin püskürtülmesinin birinci yıldönümünde tüm yurtta olduğu gibi Hendek’te de  15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında ’15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı’ açılışı ve fidan dikimi yapıldı.

Düzenlenen programa, Kaymakam Orhan Burhan, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, AK Parti İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, Orman İşletme Müdürü Mustafa Arpacı, İlçe Müftüsü Abdurrahman Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Hendek Devlet Hastanesi yolu Yenimahalle bağlantısı üzerinde oluşturulan hatıra ormanında manolya, ladin, zakkum, Arizona selvisi, olmak üzere 6 farklı türden fidanın dikimi gerçekleştirildi. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda 15 Temmuz ve tüm şehitler için yapılan duaların ardından, fidan dikimi yapıldı.

Kaymakam Orhan Burhan 15 Temmuz’da gerçekleştirilen darbe girişimini engellemeye çalışırken Türkiye genelindeki 249 kişinin şehit, 2195 kişinin de gazi olduğunu belirterek, “Vatanı için, bayrağı için, devleti için gözlerini dahi kırpmadan kanlarını akıtan bu kahraman kardeşlerimizin anısını yaşatmak için bir hatıra ormanı oluşturduk. Bu fidanlar büyüdükçe şehitlerimizi hatırlatacak. Şehitlerimizin hatıraları bu güzel alanda canlı olacak. 15 Temmuz milletimiz için çok önemli bir dönüm noktasıdır. Türk milleti işgalcilere karşı darbeci hainlere karşı kararlı duruşunu göstermek suretiyle bir kez daha asla teslim olmayacağını, milli iradeyi teslim etmeyeceğini, boyun eğmeyeceğini, değerlerine sahip çıkacağını tüm dünyaya bir kez daha gösterdi. Bu anlamda milletimize ne kadar şükran duysak azdır.

Şehitlerimize Allah'tan rahmet gazilerimize şifa diliyoruz. Şehitlerimizin yaptığı kahramanlıkları asla unutmayacağız”dedi.

İlk fidan dikimi,  Kaymakam Orhan Burhan ve  Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü tarafından yapıldı.