Hendeklilere Hizmet Derneği tarafından bu yıl 2. si düzenlenen Yaygın Eğitim Kursu geçtiğimiz Pazar günü Osmanlı Çadırı’nda yapılan piknikle birlikte tatile girdi.
 
 
İlk olarak geçen sene yapılan kurs bu yıl Ekim ayından bu yana yaklaşık 8 aylık bir zaman içerisinde gerçekleşti. Çoğunluk olarak İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin öğretmenlik yaptığı içlerinde üniversite öğrencilerinin de bulunduğu 38 öğretmen ilçemizin farklı mahallelerinde toplam 150 civarı ilkokul öğrencilerine ders verdi. Tepecik,Rasimpaşa,Yeni Mahalle,Hantek,Yeşiller mahallelerinde,Hendeklilere Hizmet Derneği binası ve Aytaç Su fabrikası konutlarında 8 ay boyunca hafta sonları verilen derslerin sonunda bütün öğretmenler ve öğrenciler Osmanlı Çadırı’nda bir araya gelerek burada piknik yaparak tatile çıktılar.Çok sayıda öğrenci,veli ve öğretmenlerin katılımıyla gerçekleşen programda Hacivat ve Karagöz oyunu sahnelendi,kurs öğrencileri birlikte ilahiler söyledi.
 
Program sonunda ise yemek ikramının ardından program son buldu.Programda Hendeklilere Hizmet Derneği adına konuşma yapan Hendek Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri öğretmeni Kadir Bilgiç “ Bugün burada yaklaşık 8 aylık bir eğitim programımızı düzenlediğimiz şenlikle noktalıyoruz.Böylesi güzel bir kursta öğretmenlik yapan İmam Hatip Liseli kardeşlerimize, kursumuza katılan yavrularımıza ve onları bizlere güvenle gönderen velilerimize teşekkür ediyorum.
 
Yaygın Eğitim Kursu’nda öğretmenlik yapan kardeşlerimizden bir kısmı bu sene mezun oluyorlar.Ancak mezun olan kardeşlerimizin ardından yeni öğrenci kardeşlerimiz geliyor.Bu yüzdende gözleri arkada kalmayacak.Önümüzdeki öğretim yılında Allah nasip ederse tekrardan geleneksel hale gelen kursumuzu devam ettireceğiz.
Allah yaptığımız bu güzel işleri amel defterlerimize yazar inşallah” dedi.