Hendekli Melda BAŞÇAKIR’ın organize ettiği buluşma 3 eylül cumartesi günü Hendek, Uludere Alabalık Tesislerinde gerçekleşti. Bir sosyal paylaşım sitesi olan Facebook'ta bir kaç ay önce oluşturulan HENDEKLİLER grubunun yurdun çeşitli yerlerinden gelen Hendekli üyeleri gün boyu yıllar sonra bir araya gelmenin mutluluğuyla hasret giderdiler. Hendek'te ve Hendek dışında yaşayanların bir birinden haberdar olması ve dayanışma yapması amaçlı kurulan grubun üyeleri bir birilerini uzun yıllardan sonra görmenin mutluluğunu yaşarken, grubun kurulmasındaki temel amacı da benimsediklerini ve destekleyeceklerini vurguladılar.
Grup kurucusu ve organizasyonun sosyal mimari Melda hanımla online bir söyleşi yaptık bu söyleşiyi  sorulu – cevaplı bir şekilde siz değerli hendek haber okurlarıyla paylaşmak istedik

Hendek Haber  ;  
Melda Hanım bu buluşmanın amacı neydi ? 
Melda Başçakır  ; Ben kişisel olarak her zaman sanal ortamı doğru amaçlar için kullanmayı savunan biriyim ve bu yönde de daha önce sosyal sorumluluk projeleri yürütmek, kültür ve sanat aktiviteleri gerçekleştirmek gibi çalışmalarım oldu. Bu çalışmaları hep Internet üzerinde bana destek veren arkadaşlarımla organize olarak yaptım. Aynı düşünceyle neden kendi memleketim için de benzer çalışmalar yapmayayım diyerek bu yılın başlarında bir sosyal paylaşım sitesi olan  facebook’ta Hendeklileri toparlayacak bir grup için adım atmıştım. Bu grup dayanışma amaçlı oluşturulan bir gruptur ve bu buluşma da oradaki Hendekliler grubumuzun buluşmasıydı.
Hendek Haber  ;  Daha önce böyle bir buluşma yaptınız mı ilk mi oluyor ? 
Melda Başçakır  ; Hayır ilk kez bir araya geldik. İlk buluşmayı  da özellikle Hendek’te gerçekleştirme nedenimiz bayram nedeniyle çoğunluğun Hendek’te olabileceği düşüncesiyleydi.. 
Hendek Haber  ;  Buluşma sebebi ve yaş gurubu düşünüldüğünde kaç yaş grubu ?
 
Melda Başçakır ;  Grubumuzda yaş sınırı ya da aralığı söz konusu değil çünkü Hendekli olan herkesi aramızda görmek istiyoruz zira bu grup az önce de belirttiğim gibi bir dayanışma grubu ve hepimizin bir diğerine ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. 
 
Hendek Haber  ;  Dayanışma derken bunu biraz açabilir misiniz ? 
Melda Başçakır ; Elbette .. çok somut bir gerçek var ki toplum içinde her birey bir diğerine bir biçimde muhtaçtır. Bu grubun kurulmasındaki temel amaçta buradan yola çıkarak Hendeklilerin birbirleriyle dayanışma yapabilmelerini hedeflemektedir. Örneğin kim, nerede, ne iş yapıyor ya da hangi eğitimleri aldı, hangi birikime sahip ne kadar haberdarız ? Sanıyorum ancak hepimiz kendi yakın çevremizi, akraba ya da arkadaşlarımızı tanıyoruz oysa ki daha geniş bir data oluşturup bu bilgileri bir havuzda toplayarak birbirimize destek olabiliriz. Bu karşılıklı ticaret yapmak anlamında olabileceği gibi  iş arayan bir arkadaşımıza iş bulmak ya da okuyan ve başarılı bir öğrenciye eğitimine katkı amaçlı burs ihtiyacı sağlamak, her iki tarafı ( burs veren ve alan, iş arayan ve iş veren ) buluşturarak Hendeklilerin birbirlerine yardımcı olmalarını sağlamak temel hedefimiz ama yanı sıra örneğin bu süreçte ki olmasın temennimiz ama yurdun bir yanında bir felaket yaşandı hızlıca toparlanıp, verebildiğimiz desteği Hendekliler olarak oraya da verebilmek ..
Hendek Haber ; Bu toplantılarınız sürecek mi ? 
Melda Başçakır ; Bu tür buluşmalarımız motivasyon amaçlı ve özlem gidermek, birlikte hoş vakit geçirmek için elbette belli aralarla olacak. Ancak asıl hareketimiz grubumuzun sayfasında sürecek.Orada organize olacağız. Örneğin bu buluşmalar sadece Hendek’te de olmayacak..zamanla Ege Bölgesi’nde, Akdeniz Bölgesi’nde ortak noktalar saptayıp bir araya geleceğiz ama tabi öncelikle orada yaşayan Hendekli arkadaşlarımızın da ‘’bizler de buradayız ‘’ diye ses vermeleri, kendilerini grupta tanıtmalarını bekliyoruz. Bunun için grubumuzda TARTIŞMALAR başlığı altında kişilerin kendilerini ifade edebilmeleri için Bölgesel Başlıklarımız var örneğin İzmir’de yaşayan bir arkadaşımızın öncelikle Ege Bölgesi’nde Yaşayanlar bölümünde kendinden birkaç cümle etmesini bekliyoruz ki bu dayanışma grubunda kiminle, ne yapabiliriz, kim bize hangi konuda yardımcı olabilir anlayabilelim..onun için memleketlilerimizi daha katılımcı olmaya davet ediyoruz. 
Hendek Haber ; Bu organizasyonda size yardımcı olan başka kimler vardı ? 
Melda Başçakır ; Ben Hendekliyim ama 1985 yılından bu yana İstanbul’da yaşıyorum. Bu süreçte Hendek tabi ki çok değişti, birçok yeni mekan açıldı dolayısıyla orada yaşayan arkadaşlarım kadar Hendek’te nerede, ne yapılır, bu tür buluşmada nasıl bir mekan uygun olur bilemem ve o nedenle benim okul yıllarından arkadaşım İbrahim Üstüncan’dan destek istedim o da eksik olmasın  desteğini esirgemedi zira kendi de bu grubun gelişmesini ve felsefesini koruyarak o amaca hizmet etmesini çok arzu ediyor. 
 
Hendek Haber ; Katılım nasıldı, ne kadar sürdü ? 
Melda Başçakır ;  Sanal ortamda katılımını belirten arkadaşlarımızın sayısı 200 kişi civarındaydı  ancak 65 kişi bizimle birlikte oldu. Yeri gelmişken belki bunun da altını çizmek ve bu konunun bundan sonra yinelenmesini rica  etmek durumundayım. Zira bu sanal platformda tıklanıp geçilecek bir durum değil, reel olarak bir buluşma..gerçekten böyle bir günde bizimle olmayı arzu eden arkadaşlarımız katılımlarını bildirmeli ve bizleri de zor durumda bırakmamalıdırlar. Evet oradaki sayıyla örtüşmeyen bir katılım vardı belki ama çok sıcak, çok samimi bir buluşma olduğunu söyleyebilirim. Hem buluşma günü bana sözlü olarak ifadelerinden, hem de buluşma sonrası grubumuzda paylaştıkları düşüncelerinden bunu anlıyorum. Bu arada arkadaşlarımızdan yurtdışında yaşıyor olmalarına ve o tarihte dönmeleri gerekmesine karşın uçuş tarihlerini değiştirerek etkinlikte bizimle olanlar da oldu ve tabi ki çok mutlu olduk.
Hendek Haber ; Düzenlenen buluşmada tepkiler nasıldı ? 
Melda Başçakır ; Grubun kuruluş amacını zaman zaman ınternette de vurgulamıştım ama yüzyüze gelindiğinde bunu anlatmak mutlaka daha anlaşılır olacağından birkaç cümleyle de olsa düşüncelerimi gelen konuklarımızla paylaştım . Ve kendileri de memnuniyetlerini, grubun kurulmasındaki temel amacı benimsediklerini ve destekleyeceklerini vurguladılar.
Hendek Haber ; Henüz gruptan haberdar olmayan memleketlilerimiz varsa nasıl ulaşabilirler, bilgileri paylaşabilir misiniz ? 
Melda Başçakır ; Elbette .. grubumuzun adı HENDEKLİLER .. burada kısa bir bilgi vermek istiyorum aslında ilk kurduğumda BAGALE GUZUM NERLERDESİNİZ ? şeklindeydi.. Ben Hendeğin yerlisiyim ve bu yerlilerin, büyüklerimizin kullandığı konuşma biçimiydi ama daha sonra Hendek kozmopolit bir ilçe ve birçok etnik unsuru barındırıyor..bu isim herkesi kucaklayıcı olmayabilir diye düşünerek başına Hendekliler’i koydum..
Grubumuza aşağıdaki link aracılığıyla ulaşabilirler
Facebook Hendekliler Grubuna Buradan Tıklayarak ulaşa bilirsiniz 


Hendek Haber ; Melda Hanım teşekkür ediyoruz. 
Melda Başçakır ; Rica ederim, grubumuz adına ilginiz için ben size teşekkür ediyorum .









Organizasyona katılanlardan etkinlik sonrası grubun ınternetteki sayfasına bıraktıkları düşüncelerini siz değerli Hendekli okuyucularımızla paylaşmak isteriz.
 
Ibrahim Üstüncan ; “Bu gün çok güzel bir heyecan yaşadım görmediğim yıllar olmuş arkadaşları görme fırsatı oldu çok güzel bir şeymiş ..yaşadım gelemeyen arkadaşlara çok üzüldüm bu güzel havayı yaşayamadılar yıllar sonrada olsa görüşmek o gençlik yıllarını yaşamak çok güzeldi geleceğim diye gelmeyen arkadaşlara şunu demek isterim gelmediğiniz zaman çok zor durumda kalınıyor insanın hayallerini yıkmak çok kötü bir şey lütfen daha ciddi olup bizim gibi görüşmek ve dayanışma içersindeki arkadaşları zor durumda bırakmayın gelmemezlik yapmayın bakın bir dahaki sefere gelin ki bu güzel heyecanı yaşayın..gelen arkadaşlara çok teşekkür ediyorum oraganizasyonda hatamız olduysa af ola şimdi daha iyi tecrübe edindik umarım sizlerde bu görüşmeden çok mutlu olmuşunuzdur herkese sevgi ve saygılarımı sunuyorum..”şeklinde temenilerini belirtti
 
 
Yasemin Çetin Kırca ; Bugün Hendekliler buluştu veee çok keyifli bir buluşma oldu.Ben bu oluşumda emeği geçen herkese teşekkür ederim.En kısa zamanda yeniden buluşmak dileğiyle.:)
 
Turgut Babaoğlu ; İlk kez olmasına rağmen katılım çok iyiydi. Bu organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen başta Melda abla ve İbrahim abi olmak üzere herkese çok teşekkür ederim. 
 
Recep Şeker ; Şincik, buluşmadan geldim. Çok güzel oldu. Başta düzenleme komitesinde ki Melda Hanım ve İbrahim arkadaşım olmak üzere, katkısı olanlara ve katılanlara çok teşekkür ediyorum. Paylaşımları dört gözle bekliyorum. Bursa ya doğru yola çıkıyorum, inşallah gittiğimde kontrol edeceğim.
 
Hacer Giray Büyükkalkan  ; Melda sayende çok güzel bir buluşma oldu geleceğini belirtip gelmeyenlere ne denir bilemem
 
Merih Türedi ; Çocukluğumuzdan, gençliğimizden kalma anıları tekrar yaşadık.
Tevhide Öngül Çiftçi ; Harika bir gün geçirmeme , yıllardır görmediğim arkadaşlarımla buluşup hasret gidermeme ,yeni dostluklar kurmama ve de memleketimin havasını doya doya içime çekmeme vesile olan emeği geçen tüm dostlara teşekkürlerrrrrr:)
Faruk Kerse Çımsı ; Selam bu güzel organizasyonu yapan insanları bir araya getirip tanışmalarına ve eski dostlukların canlanmasına vesile olan emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.
Fatma Kuru Tüze ;  Bu anlamlı günü organize edip bizlere yaşattığın için teşekkür ediyorum.Gerçekten herşeye değerdi. Umarım bu güzelliği tekrar yaşarız
Senol Demir ; Harika bir gün olduğunu fotoğraflara bakıp dostlarımı gördükçe daha iyi anlıyorum . Bir dahaki buluşmanın tarihini bir an önce ayarlayın bizler yurt dışındakilerde izinlerini ayarlasın lütfen Melda ve İbrahim çalışmalarınız için sizlere de çok teşekkürler,
Canan Meral Türkmen ; Sizler bir arada belki de yıllar sonra buluşmanın heyecanıyla tatlı sohbetlere,okul anılarına,Hendek hatıralarına dalmışken ben de Berlin’de işimin başında çalışıyor olacağım. Ruhum Hendek`te bedenim Berlin`de bir gün yaşayacağım anlayacağınız. Elbette tüm katılımcıları tanımıyorum ama hepinizle Hendekli olmak gibi ortak bir paydam var o nedenle hepinize sevgilerimi yolluyor,buluşmada emeği gecen basta Melda olmak üzere tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum..