15 Temmuz gecesi Fethullahçı terör örgütü (FETÖ) mensuplarınca gerçekleştirilmek istenen hain darbe teşebbüsünün yıl dönümünde Hendek Cumhuriyet Meydanı'nda ‘Demokrasi Nöbeti’ final programı binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti.
 
Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan program Kuran’ı Kerim tilaveti ile devam etti. Demokrasi nöbetine Hendek Kaymakamı Orhan Burhan, Cumhuriyet Başsavcısı, Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Deniz Kün, AK Parti İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, MHP İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu, STK temsilciler, daire müdürleri ve binlerce Hendekli katıldı.

“Bu kutlu yürüyüşü durduramayacaklar”

Programda bir konuşma yapan Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, 15 Temmuz’da meydanları boş bırakmayarak milli iradeye sahip çıkan Hendeklilere teşekkür ederek“"15 Temmuz günü ülkeyi kurtlar sofrasına atmaya çalışan FETÖ ihanet şebekesinin hain emellerine ulaşmalarına 'dur' demek için canlarını seve seve feda eden ve şehadet mertebesine erişmiş aziz şühedanın maneviyatını yad ediyor, gazilerimizi de minnetle anıyorum. Sizlerden tüm şehitlerimiz için bir Fatiha istiyorum. Milletimiz üzerine açılan ateşlere, atılan bombalara, yöneltilen tehditlere, gözlerinin önünde şehit edilen insanlara rağmen meydanı darbecilere bırakmamış, ülkesine ve iradesine kararlı bir şekilde sahip çıkarak darbe teşebbüsünü bertaraf etmiştir. Bilinmelidir ki; Bu milletin her bir evladı söz konusu olan vatan, devlet, bayrak ve ezan olduğu zaman diğer bütün şehitler gibi bu onurlu duruşun yenilmez ve geri durmaz temsilcileridir. Bizim inancımızın en büyük makamı şehadettir. Bu kararlılıkla Türkiye geleceğe dünden daha iyi gidiyor. İçimizdeki hainlere, iş birlikçilere, her türlü terör ve fesat temsilcilerine karşı, bu büyük millet ve devlet kararlılıkla duruyor ve mücadele ediyor. Rabbim bayrağımızı indirtmesin, ezanımızı dindirtmesin, vatanımızı böldürtmesin ”dedi.
“Bir ve beraber olalım”

Programda MHP Hendek İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu’da bir konuşma yaptı. Babaoğlu konuşmasında şöyle dedi: “Saygıdeğer hemşerilerim, çok saygıdeğer protokol 15 Temmuz’un bir daha yaşanmamasını diliyoruz. Bu millet ne zaman ki adaletten Kuran’ı Kerim’den sünnetten ayrıldı, ne zaman yolumuzdan şaştık Allah bize bir ders verdi. 15 Temmuz siyasi olarak da insani olarak da bizi bir araya getirdi. Hepimiz bu şerden inşallah hayırlar çıkaracağız. Mevlam bir daha bizlere ayrılmamayı hep bir arada kalmayı nasip etsin. Toplumun bütün fertleri siyasi görüşü inançları dili dini inançları ne olursa olsun bir arada bir ve beraber kalmayı nasip etsin. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum. İyi akşamlar diliyorum.”

“İstikbalimize kast ettiler”

AK Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, “Selam olsun Allah’ı seven ve sevgisini ispat edenlere, selam olsun Allah’tan korkan ve başka hiçbir şeyden korkmayanlara” diyerek başladığı konuşmasında “Daha dün gibi bir sene önce bugündü hiç aklımıza gelmeyen bir anda bu çağda bu yüzyılda darbe mi olurmuş dediğimiz bir anda maalesef aslan postuna bürünmüş çakallar o kutsal üniformayı giymiş hainler bizim geleceğimize istikbalimize kast ettiler. Ancak hesaplayamadıkları bişey vardı. Bu milletin feraseti cesareti ve tarihten almış olduğu güç ve kuvvetle karşı karşıya kalarak günlerini gördüler. Allah’ın izni ile bir lider daha kaybetmeyeceğimizi öğrenmiş oldular. Hepimiz Türk Cumhuriyet tarihini biliyoruz. Zamanın en zarif en naif Başbakanlarından birisi olan Adnan Menderes’i asan aynı zihniyet bugünde Cumhurbaşkanımıza kastetmek istediler. Ama derslerini bir daha hiçbir şekilde bu işe cesaret edemeyecek şekilde aldılar. İnşallah 15 Temmuz bundan sonra her yıl bu hainlerin bir daha böyle bir şeye cesaret edememeleri için kutlanacak, hep bir birlikte her yıl 15 Temmuzu hatırlayacağız, kutlayacağız. Tekrar 15 Temmuz şehitlerini saygı ve minnetle anıyorum, Allah rahmet eylesin. Tüm gazilerimize Allah şifalar versin. Ve rabbim bize bir daha böyle hainleri böyle ihanetleri göstermesin. Geceniz mübarek olsun.”dedi.

“Demokrasi ve milli irade kazandı”

Hendek Kaymakamı Orhan Burhan’da yaptığı konuşmada  "15 Temmuz gecesi yapılan hain darbe girişiminde Cumhuriyet ve demokrasi düşmanı olan bu hainlere milletimiz fırsat vermemiştir. Hain darbe teşebbüsünde bulunan bu hainlere millet dur demiştir. Demokrasi ve milli idare kazanmıştır. Buradan bir kez daha 15 Temmuz destanını yazan kahraman şehit ve gazilerimizi yad ediyor, saygıyla selamlıyorum" dedi.

Coşku doruktaydı

Programda Hendek Müftülüğü tarafından okunan hatmi şeriflerin duası yapılmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantısı Hendek Meydanı’nda bulunan dev ekrandan verildi. Ortaokul öğrencileri tarafından 15Temmuz anısına yazılan şiirler okunması ile devam eden etkinlikte, 15 Temmuz kalkışmasında canlarını feda eden 249 şehidimizin adlarının okunmasına karşılık Cumhuriyet alanını dolduran vatandaşların BURDA sesleri semayı inletti. Cumhuriyet Meydanında sabaha kadar süren demokrasi nöbetinde Akyazı Belediyesi Mehteran Bölüğünün verdiği konser ilgiyle izlendi. Demokrasi nöbetinde Hendek Belediyesi sabaha kadar çeşitli ikramlarda bulundu.