Sakarya Barosu Çocuk Hakları Komisyonu tarafından düzenlenen “Adalet” konulu resim yarışması “UNİCEF” tarafından çok beğenilerek web sayfasında sergilenmeye başlandı. 


Sakarya Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Leyla Ekmen Epözdemir’in başkanlığında her yıl 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları günü dolayısıyla resim yarışması düzenlemeyi gelenek hale getirdi. Geçtiğimiz yıllarda da “Mutluluğun resmini çizer misiniz?”, “Nasıl bir dünya istiyorsunuz?” gibi konularla yarışma düzenleyen Sakarya Barosu, bu yıl” Adalet” konulu yarışma düzenledi. “UNİCEF” in de ilgisini çeken ve büyük beğeni kazanan resim yarışması UNİCEF” “in resmi web sayfasında sergileniyor.
Ortak çalışma
Sakarya Büyükşehir, Adapazarı Belediyesi ve Hendek Belediyesi ortaklığıyla düzenlenen resim yarışmasında engelliler konusunda yaptığı çalışmaları örnek olan Hendek Belediyesi bu yıl ilk defa resim yarışmasına dahil edilen zihinsel engelli çocukların ödüllerini vermişti.


Başkan İnci, UNİCEF sayfasında engelli çocukların “Adalet”e bakış açılarının sergilenmesinden büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Çocukların gözüyle dünyaya bakmak, adaleti onların gözünden görmek çok güzeldi. Bu güzelliği UNİCEF’in de görmesi de konu seçiminin ne kadar isabetli olduğunu gösteriyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”dedi.