Metris’ten 20.30 gibi çıkan ve toplanan Beşiktaşlı taraftarları selamladıktan sonra özel otosuna atlayarak Acarkent’teki evine giden Tayfur hoca  duygusal anlar yaşadı.  Konuta ulaştıklarında Hendek’ten gelen annesi Neziha ve babası Ersin, oğullarını kucaklarken, bugün 11. doğum gününü kutlayacak olan Mina da babasının boynuna sarıldı. Tayfur hoca, kızı Hira’yı da kucaklayıp öptü.

Hendek Soğuksu Köyünden Süleyman Seba telefonla öğrendi
Aslında sadece onlar yoktu. Tüm aile bir aradaydı. Hepsi bu mutlu gününde Tayfur Havutçu’nun yanında bulunmak istiyordu. Rüştü Reçber ile İbrahim Toraman ve kaleci antrenörü Zafer Öğer de hocalarını yalnız bırakmadı. Tek eksik, Havutçu’nun aynı zamanda dayısı olan Beşiktaş Onursal Başkanı Süleyman Seba idi. Tahliyesini telefonla öğrenen Seba, “Allahıma şükürler olsun” derken, bugün buluşacağını söylüyordu. Yurt dışında bulunan Başkan Yıldırım Demirören de eşi Neslihan’ın telefonundan Tayfur hocaya ulaşıp, “Geçmiş olsun” dileğinde bulunuyordu.

Bugün beklemiyorduk
Metris Cezaevi’nde spor yaparken müjdeli haberi alan Tayfur Havutçu, şaşkınlıktan donakaldı. En azından hafta sonunda bir tahliye beklediklerini dile getiren genç teknik adam, “Cumhurbaşkanı henüz yasayı imzalamamıştı. Bu nedenle bugün (dün) beklemiyorduk” yorumunu yaptı.
Aldıkları haberle büyük mutluluk yaşadıklarını dile getiren Havutçu, yasanın çıkış sürecini de anlatırken, “O gece sabaha kadar televizyonun başındaydık. Yasanın onaylanmasıyla büyük sevinç yaşandı” ifadesini kullandı. Kızı Mina’nın bugün 11. doğum gününü kutlayacaklarını söyleyen Tayfun hoca, “Eğer tahliye olmasaydım, cezaevinde kutlayacaktık. Küçük kızımın ilk doğum gününü kutlayamadığım için üzülüyordum. Allah’a şükür Mina’nınkine yetiştim” dedi.