Sırbistan’da yapılan Avrupa Şampiyonası’nda ve Bosna’da yapılan Dünya Şampiyonası’nda 3. olan Hendek Belediyesi Güreş İhtisas Kulübü sporcusu Abdulsamet Başar, Bursa’da yapılan Yıldızlar Balkan Şampiyonası’nda 1. Oldu. Balkan Şampiyonası’nda 54 kg da müsabakalara çıkan Başar, 3 maç yaptı. Tüm maçları kazanan Başar, 54 kiloda şampiyon olarak kürsüye çıktı.

 

Balkan Şampiyonası’nda takım halinde yapılan maçlarda 85 kiloda güreşen Bedirhan Tan ve 54 kilo da güreşen Abdülsamet Başar, tüm maçları alarak Türkiye Milli Takımı’nın birinci olmasına katkıda bulundular. Hendekli sporcuları Hendek Güreş İhtisas Kulübü Başkanı Feyzullah Köstereli, antrenörler Sefer Sarı, Zafer Başar, Ebubekir Yılmaz ve Ali Yıldırtan yalnız bırakmadı.

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Balkan Şampiyonu olan Abdulsamet Başar’ı tebrik etti. Hendek Belediye Başkanı Püsküllü şöyle dedi: “Bursa’da düzenlenen Balkan Yıldızlar Güreş Şampiyonası’nda altın madalya kazanarak Balkan Şampiyonu olan milli güreşçimiz Abdulsamet Başar’ı kutluyorum. Yine şampiyonada 3 maç yapan Bedirhan Tan’ı da tebrik ediyorum “