Hendek Halk Eğitim Merkezi ve Sakarya Üniversitesi Hendek Eğitim Fakültesi’nin ortaklaşa yürütülen ve koordinatörü Doç. Dr. Osman TİTREK’in sürdürdüğü AB Grundtvig Öğrenme ortaklığı projesi kapsamında "Kadınların Toplumda Liderlik Becerilerini Arttırma Projesi" kapsamında eğitim gören kadınların bir kısmı projenin Romanya’da gerçekleştirilen hareketlilik faaliyeti kapsamında Romanya’daki ortaklardan General School 28’de 9-13 Kasım 2011 tarihlerinde gerçekleştirdiler.


    Projenin bu hareketlilik faaliyetine, Türkiye’den Hendek Milli Eğitim Müdürü Sabri DOĞAN, Hendek Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nilüfer KARAOĞLU ve yardımcısı ve kadın öğrenicilerin yanı sıra, Almanya ve Romanya’dan projede yer alan yöneticiler, akademisyenler ve öğreniciler katıldılar. 

Faaliyetler projenin Romanyalı ortağı Emil ZABAVA organizasyonunda ve Proje Genel Koordinatörü Doç. Dr Osman TİTREK’in yönetiminde gerçekleştirildi. Ayrıca proje faaliyetlerine Romanyalı diğer ortak olan EFECT adına Ana Maria IFRIM ve Almanyalı ortak kurum adına da yöneticisi Edith von Weitzel von Musderbach ve öğreniciler katıldılar.