Dağcılık federasyonu tarafından 18 mart Çanakkale şehitlerini anma Günü nedeniyle yapılan tırmanışa hendek de yeni kurulan dağcılık kulübünden 6 dağçının katıldığı öğrenildi.

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma faaliyeti kapsamında düzenlenen tırmanışa Sakarya dan 45 dağcının katıldığı öğrenildi. Sakarya dağcılar topluluğunun federasyonla düzenlemiş olduğu etkinlik 16 mart gecesi Sakarya dan hareket edilmesiyle başladı. İlk kamplarını 17 Mart’ta yaptıkları öğrenildi. Aynı günün sabahım gün ışımadan yola çıkan 45 dağcı kaz dağları eteklerinizi 13 saate geçerek zorlu tırmanış sonrasında zirvede bayrak diktikleri öğrenilen dağcılar. Zirvede istiklal marşı okunmasının ardından Çanakkale Şehitleri İçin Saygı duruşunda bulundukları öğrenildi. 


Yürütülen tırmanış faaliyetine Türkiye nin bir çok bölgesin den dağcı kulüplerinin katıldığı bu organizasyona ilçemiz hendek de yeni kurulan Hendek Dağcılık kulübü 6 üyesiyle katılarak ilk tırmanışını gerçekleştirdi. 


Dağcılık Kulübünün kurulması ve desteklenmesi hususunda hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan ve sporun tüm dalına büyük katkıları olan Hendek Belediye başkanı sayın Ali İNCİ’ye teşekkürlerinizi ilettiklerini bildirdiler.