Sakarya İli Hendek İlçesin de faaliyet gösteren Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi E-blok da yer alan Konferans Salonunda Osman Titrek tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan proje kapsamında düzenlenen konferansa Aslen Hendekli Olan Petrol Ofisi ve Birçok firmanın CEO’luğunu yapmış olan Gülsüm Azeri konuşmacı olarak katıldı.

Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Konferans salonunda düzenlenen Konferansa Hendek Kaymakamı Mustafa AYHAN, Hendek Belediye Başkanı Ali İNCİ, Hendek Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Rahmi KARAKUŞ, Hendek Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Gülşen Fatma DURSUN, Eğitim Fakültesinde görev yapan öğretim üyeleri yanı sıra hendek ilçesinde faaliyet gösteren  firma yetkilileri katıldığı konferansın birde Almanya ve Romanya dan misafir öğrenciler katıldı.


Öncelikli olarak İngilizce Öz geçmişini Demet ZAFER’in okumasının ardından kürsiye çıkan Petrol Ofisi CEO’su Hendekli Gülsüm AZERİ önce İngilizce ardından Türkçe olmak üzere 120 dk kadar süren konuşmasında iş hayatından bir çok konuya değindi
 
Gülsüm Azeri Yöneltilen Sorulan

İş Ortamında karşılaştığı beli başlı zorluklar konusunda yöneltilen soruya.

Gülsüm Azeri; Karşılaşmadım, Ana “İnsan nasıl yaşamak istiyorsa kendi hayatını kendi ayarlar,  oturup bize erkekler nasıl davranıyor, bizi kabul ediyormu etmiyormu ayrıcalık varmı yokmu bariyer varmı yokmu nekadar ısrarcı olacağımız konusunda kendimiz konusunda ısrarcı olalım, sonrasında yardım bekliyecek isek yardım bekliyelim, hiçbir erkek ağırlıklı ortamda bana kadın olduğum için hiçbir barıyer çıkmadı aksine desteklendim” dedi.

Sivil toplum çalışmalarına katılma konusunda

Sivil toplum ortamların aklatılın, İşinize eksik olmamak kaydıyla sivil toplum ortamlarına katılın, iş hayatının zorlu olduğunu belirten Azeri, eşit durumlarda kadınların biraz daha gayret etmeleri gerektiğini belirti, kendiniz her zaman daha zor için hazırlamanız gerektiğini belirten Azeri, girmiş olduğu toplamlılardaki duyulan saygı konusuna değindi.

Yılda 200 gün seyahat ettiğini belirten Azeri Hem anne hem de iş konusundaki zorluklar konusunda yaşadıklarını anlatan Azeri duygulu anlar yaşanmasına sebep oldu.
Çeşitli ülkelerde yaşadığı sıkıntıları anlatan Azeri, geçmişte Türkiye’ye olan bakış açılarının bu gün çok değiştiğini belirterek yaşamış olduğu sıkıntılara değinen Azeri geçmiş yıllarda eline çantayı alıp Türk ürünlerini satmaya gittiği bir ülkede yaşamış olduğu anısında kimyasal ürünleri pazarı için gitmiş olduğu ülkede tererist kanısını yıkmak için müşterilerinin listesini göstererek çözüm bulduğunu fakat görüşmeye gittiği şirketlerin aranmasını, aranarak “beni müşterime küçük düşüremezsiniz” diyen Azeri çok çeşitli ülkelerde yapılan yatırımlar ve bireysel yatırımlar konusunda bilgiler paylaştılar.
 
Kazan Kazan Stratejileri
Bu ortamı yarata biliyor sanız kadın veya erkek siniz  verketmiyor, onlara akılcı fikirler ürete biliyor iseniz sizi dinliyorlar, bu durumun kadın ve erkek alakası olmadığını değinen Azeri.

Düzenlenen Konferans sonrasında Hendek Belediye Başkanı Ali İNCİ , Sakarya Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan ve Sakarya Üniversitesi Hendek Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Rahmi KARAKUŞ tarafından katılım belgeleri ve plaketlerin verildiği konferans sonrasında

Ünlü CEO  Dekan KARAKUŞ un makamında Hendek Kaymakamı Mustafa AYHAN ve konuklar ile cay içerek konferans ve hendek ilçesi hakkında görüşmelerde bulunmalarının ardından konferans programı sona erdi.