Hendekli bayan esnaflar dernek kuruyor

Hendek’te esnaflık yapan bayan esnaflar, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’nin misafiri oldu.
Hendek Gençlik Merkezi’nde bir araya gelen bayan esnaflar için düzenlenen programa Ak  Parti Sakarya  Milletvekili  Şaban Dişli , Hendek Belediye Başkanı Ali İnci , AK Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu,  Ak Parti Sakarya İl Yönetim Kurulu Üyesi Şenay Sakal , Disiplin Kurulu Üyesi Sezai Akyol,  Hendek Kadın Kolları Başkanı Fatma Gülşen Dursun, Gençlik Kolları Başkanı Bilal Deniz katıldı.

“Dernek kurmak sizden, yer bizden”

Programda bir konuşma yapan Hendek Belediye Başkanı Ali İnci “ Hendek ile alakalı sizlerle birlikte ilçemizi belli bir duruma getirdik. İlçemizi daha da güzel yapacağız. Hendek’i güçlendirerek cazip duruma getirdik. İlçemizin ekonomisi de her geçen gün girişimcilerimizin artmasıyla güçleniyor.

Bayan esnaflarımızın dayanışma içerisinde olarak bir dernek kurmalarını öneriyorum. Sizlere modern ve güzel bir dernek yeri tahsis edeceğiz. Sizlerin yaptığı güzelliklerle Hendek daha da güzelleşecek. Bizler seçim beyannamemizde vermiş olduğumuz sözleri bir bir yerine getiriyoruz. Sizlerde birlik ve beraberlik içerisinde güzel işler yapabilirsiniz. Kuracağınız dernek için vereceğimiz dernek odanız hazır. İnşallah ikinci toplantımızı dernekte yapacağız. Bu birlik ve beraberliğinizin daim olmasını diliyor, yeni yılınızı kutluyorum “ Dedi.

Ne istediğini bilmek çözümün yarısıdır

AK  Parti  Sakarya  Milletvekili Şaban Dişli de bir konuşma yaparak “ İşinizi ne kadar takip ederseniz o kadar iyi sonuç alırsınız. Görüyorum ki Hendek bu işi en iyi şekilde yapıyor. Bizim 2023 hedefimiz var. Türkiye’yi Dünyanın 10. ekonomi devi yapma hedefindeyiz. Sizlerinde yıllık bütçe yapmanız lazım. Biz Türkiye’de hemen hemen her ailede küçük bir  bütçe oluşturduk. Okuyan çocuklarımıza küçük bir eğitim yardımı yapıyoruz. Anneler bu yardımla küçük bir bütçe oluşturuyorlar. Evde el işleri yapıp, küçük krediler alarak ürün alıp satıyorlar. Bayanlar ekonominin içerisine yavaş yavaş girmeye başladılar. Ekonomiye bayan eli değdiği zaman bu ülkenin önünü kimse tutamaz. Ne istediğini bilmek çözümün yarısıdır. Türkiye’nin başka bir ilçesinde bu kadar bayan girişimci olduğuna inanmıyorum.

Hendek’in birçok ilkleri var, burada da başka bir ilk oldu. Allah hayırlı kazançlar ve bol kazançlar versin “ Diyerek, bayanların yeni yılını kutladı.