Başkent Stockholm'da gerçekleştirilen şampiyonada grekoromen stil 58 kiloda mindere çıkan Hendek Belediyesi Güreş İhtisas Kulübü sporcusu Abdulsamet Başar, final maçında Ukraynalı Dmytro Miroshnyk'yi 6-4 mağlup ederek Avrupa şampiyonu oldu. Abdulsamet Başar, madalyasını, müsabakayı takip eden Türkiye'nin Stockholm Büyükelçisi Kaya Türkmen'in elinden aldı.

Azmin zaferi

Hendek Belediyesi Güreş İhtisas Kulübü ve milli takım antrenörü Zafer Başar, alınan başarının kolektif çalışmanın ve inancın zaferi olduğunu belirterek  “Başta onursal başkanımız Ali İnci, bizlere hiçbir zaman desteği esirgemeyen Hendek Belediye Başkanımız İrfan Püsküllü, kulüp başkanımız Feyzullah Köstereli,  bütün mesaisini harcayan değerli antrenör arkadaşlarıma ve emekleri olan herkese teşekkür ederim.”dedi.

Başarı bireysel değildir

Sporcuların daha büyük başarılara imza atacağına inandığını belirten Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, “Hiçbir başarı bireysel değil değildir, tüm başarılar kollektif çalışmanın ürünüdür. Burada, antrenörümüz, sporcularımız ve sporcularımızın ailelerinin uyumlu ve inançlı çalışmalarının sonucunu görüyoruz. Sporcumuz Abdülsamet Başar ve antrenörlerimizi tebrik ediyorum. Sporcularımıza güvenimiz tam, daha büyük başarılara imza atacaklarına inanıyoruz”diye konuştu.