Hendek Kuvay-ı Milliye Mücahitler Derneği üyeleri İnebolu’daki törende hazır bulundular.

Kastamonu İnebolu’da Milli Mücadele yıllarında denizden gelen cephaneyi cepheye taşıyan ve birçok fedakarlıkta bulunan Milli Mücadele kahramanlarının unutulmaması için düzenlenen İnebolu Şeref ve Kahramanlık Günü’nün bu yıl 93.’sü düzenlendi. Anma gününe Türkiye Muharip Gaziler Derneği ile Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşçüleri’nin yanı sıra Hendek Kuvay-ı Milliye Mücahitler Derneği de katıldı.

İnebolu Limanı’nda yapılan anma törenine çok sayıda davetli katıldı. Anma etkinliklerine Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, Kastamonu milletvekilleri M. Gökhan Gülşen ve Emin Çınar, Kastamonu Belediye Başka nı Tahsin Babaş, Tuğgeneral Ali Çardakçı, İnebolu Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan ve İnebolu Belediye Başkanı Engin Uzuner’in yanısıra çok sayıda sivil toplum kuruluşu katıldı.

Davetlilerin konuşmalarıyla açılışı yapılan törende Türk Havva Kuvvetleri’ne bağlı gösteri ekibinin hava gösterisi, folklor, mehteran dinletisi ve Milli Mücadele Dönemi’ne ait cephaneyi taşıma mücadelesinin temsili gösterimi yapıldı.

Hendekli mücahitlerden Başkan İnci’ye mesaj var

Hendek Kuvay-ı Milliye Mücahitler Derneği üyeleri yaptıkları açıklamada derneğe gerekli önemin verdilmediğini dile getirdiler. Uzun süredir Hendek’te varlığını sürdüren Hendek Kuvay-ı Milliye Mücahitler Derneği üyeleri İnebolu’ya giderken yol masraflarını dahi kendilerinin karşıladığını söyleyip kendilerine gerekli imkanın sunulmasını istediler.

Dernek adına yapılan açıklamada başta Hendek Belediye Başkanı Ali İnci olmak üzere tüm sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerden duyarlılık göstermeleri istendi.