Hendek Belediyesi, Rasimpaşa Mahallesi’ne yeni terminal yapıyor.

Rasimpaşa Mahallesi’nde Hendek Orman İşletmesi’nin arkasına yapılan şehirlerarası otobüs terminali, kısa süre yapımı tamamlanarak hizmete girecek.

Rasimpaşa Mahallesi’ne

Hendek Belediyesi’nin 2013 yılı içinde yaptığı yatırımlardan birisinin yeni otobüs terminali olduğunu vurgulayan Başkan İnci “Şu an mevcut otobüs terminali, gelişen ve büyüyen kentimize küçük gelmektedir. Kemaliye Mahallesi kentsel dönüşüm alanı içerisinde kalan ve fiziki olarak yetersiz olan mevcut otobüs terminali yerine, Rasimpaşa Mahallesi’nde bulunan Orman İşletmesi’nin hemen arkasına yeni bir otobüs terminali inşa ediyoruz.”dedi. Son derece modern

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, “Söz konusu yerde inşa edilen otobüs terminali, kentimizin büyüklüğüne uygun ve modern bir şekilde dizayn ediliyor. Hizmet kapasitesi açısından mevcut otobüs terminalinin en az 2-3 katı büyüklüğünde düşünülen yeni otobüs terminalinde vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayabileceği büfe, kafeterya ve sosyal birimler de mevcut olacak” diye konuştu.

Bölgeye ticari hareketlilik

Yapımı devam eden yeni otobüs terminalinin yerinin her açıdan uygun olduğunu sözlerine ekleyen İnci, “Yeni otobüs terminalinin ilçemizin ortasından geçen D-100’ün karşısında olması birçok avantajı beraberinde getirmektedir. Yeni otobüs terminali hem modern yapısı ve geniş kapasitesi ile bu alandaki boşluğu dolduracak, hem de inşa edileceği bölgeye ticari anlamda büyük bir hareketlilik kazandıracaktır" ifadelerini kullandı.

Yok yok

Hendek Belediyesi tarafından yapılan terminal binasının ön cephesinde şehirlerarası otobüslerin bekleme ve park yerleri mevcut. Toplam zemin kat ve 1. kat olmak üzere 1472 m2 oturum alanına sahip olan terminalin zemin katın giriş kısmında sağlı sollu satış reyonları bekleme yerleri bulunuyor. Terminalde bay-bayan mescit, wc, abdest alma yeri, çocuk emzirme odası, kafeterya, çay ocağı, şoförler bekleme yeri ve market reyonları yer alıyor.