Bunun nedeni ise spora, sporcuya, geleceğimiz olan gençlerimize yapılan yatırımlardır”dedi.

4 kulvar 420 metre atletizm pisti

Nizami Sentetik çim saha 68×95 metre ebatlarında.10 bin 604 m2 alanda yapılan sahanın dört bir yanı telle çevrildi, dış çevresi 125.5*84.5 metre olan sahanın çevresin de4 kulvardan oluşan 420 metre uzunluğunda atletizm pisti var. Sahada top tutucu sistem, 2 adet yedek kulübesi, hakem kulübesi yer alıyor. Tesis, mükemmel drenaj sistemi sayesinde yağmurlu havalarda bile zemininde su barındırmayacak. Futbol sahasının çevresinde yer alan atletizm pisti de çocukların ve gençlerin hizmetinde olacak. 

Spor yapmak herkesin hakkıdır

 “Gençlerimizi çok önemsiyoruz” diyen Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, “Gençlerimiz bizim geleceğimiz. İlçemizdeki çocuklarımızla gençlerimizin önünü açmak sportif faaliyetlerde bulunmalarına imkan sağlamak, gençlerimizi kötü alışkanlıklardan kurtarıp sağlıklı bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmak istiyoruz.

Onların spor yapmasını bir hak olarak görüyoruz. İnsanlarımızın, çocuklarımızın ve gençlerimizin bu tesislerden istifade edip kendi memleketlerini sevmesi en büyük arzumuzdur. Bu sentetik çim sahamızla da çocuklarımız, gençlerimiz Avrupa standartlarında bir spor kompleksine kavuşmuş olacak. Bu da ilçemiz için ayrı bir avantaj anlamına geliyor. Çocuklarımız gençlerimiz, 12 ay spor faaliyetlerinin yapılmasına imkan tanıyan saha zemini ile bu imkandan faydalanacak.”dedi.