Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın ölüm yıldönümünde Diyarbakır Gaffar Okkan Anadolu Lisesi öğrencileri ve Diyarbakır’da çeşitli liselerde okuyan öğrencilerden oluşan bir grup Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın anma programına katılacak.
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü görevini yaparken hain bir pusu sonucu 5 polis arkadaşıyla birlikte şehit düşen Ali Gaffar Okkan’ın ölüm yıldönümünde adının verildiği Diyarbakır Gaffar Okkan Anadolu Lisesi’nden 24 öğrenci, Okul Aile Birliği Başkanı, 5 idareci,  ayrıca Diyarbakır’da bulunan tüm liselerden de öğrenci katılırken, Diyarbakır Gaffar Okkan Polis Okulu’nu temsilen 5 polis okulu öğrencisi de 24 Ocak’ta Hendek’te olacak.
22 Ocak’ta İstanbul’a gelecek olan grup İstanbul Valiliği’nin misafiri olacak. Diyarbakırlı öğrenciler 23 Ocak akşamı Hendek’e gelerek Hendek Belediyesi’nin misafiri olacak ve 24 Ocak’ta saat 11.00’de gerçekleşecek olan anma programına katılacak. Diyarbakırlı öğrenciler daha sonra bowling, bilardo ve havuzun yer aldığı Hendek Belediyesi Gençlik Merkezi’nde gün boyu zaman geçirecekler.
Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın geçen yıl anma programına Hendek Belediyesi’nin gerçekleştirdiği projeyle Diyarbakır’da ismi “Ali Gaffar” olan yaklaşık 100 çocuk katılmıştı. “Ali Gaffar”lar İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’yu, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’i ve Anıtkabir’i ziyaret etmişlerdi.