Hendek’e 7,5 Milyon TL’lik Yatırım 

SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, SASKİ yöneticileriyle birlikte Hendekli Muhtarlarla SASKİ tarafından Hendek’e yapılan yatırımları incelediler. Yeşilyurt’ta yapımı son aşamaya gelen arıtma tesislerini ve Yeşilyurt İçme suyu İsale Hattı çalışmalarını yerinde inceleyen Rüstem Keleş, “5 milyon yüz bin TL’lik Yeşilyurt İçme suyu İsale Hattı, bir milyon 600 bin TL’lik yeni arıtma tesisi ve 650 bin TL’lik içmesuyu deposu yatırımlarıyla, SASKİ olarak bu bölgeye gerçekleştirdiğimiz yatırım 7 milyon 350 bin TL’dir. Bu yatırımların hizmete girmesiyle artık bu bölgede; bulanıklık, su yetmezliği ve su akmaması gibi problemler tarihe karışacak” dedi. 

SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, Hendekli muhtarlarla birlikte Akarca, Aşağıçalıca, Halaç, Karatoprak, Paşaköy, Sivritepe, Sofular, Sukenarı, Tuzak, Yağbasan, Yeşilyurt, Çobanyatak ve Şeyhler bölgelerini ilgilendiren Yeşilyurt içme suyu isale hattı projesini ve Yeşilyurt içmesuyu arıtma tesisi çalışmalarını incelediler. Gerçekleştirilen yatırımlar hakkında muhtarları bilgilendiren Rüstem Keleş, “Hendek bölgesine dünya standartlarında sağlıklı ve kesintisiz içmesuyu temin edebilmek için Siemens güvencesiyle arıtma tesisi inşa ediyoruz. Teknolojiyle dünyadaki en ileri arıtmayı sağlayacak olan bu tesis, bu bölgede yoğun yağışlarda yaşanan bulanma gibi sorunlara kesin çözüm getirecek. Bu tesisi bir milyon 600 bin TL’lik bir yatırımla hayata geçiriyoruz” diye konuştu.

Hendek’e 7 Milyon 350 Bin TL’lik Yatırım 

 
Hendek’e bol ve kesintisiz su sağlamak için çalışmalarına başlanan Yeşilyurt içmesuyu isale hattı projesinin de 5 milyon yüz bin TL’lik bir yatırımla hayata geçirildiğini belirten Rüstem Keleş, “Yeşilyurt içmesuyu isale hattı projesi kapsamında 43 kilometre uzunluğunda isale hattı döşeyeceğiz. Bu hat sayesinde Hendek’teki bölgelerin tamamına kesintisiz ve bol su ulaştıracağız. Ayrıca 650 bin TL’lik yatırımla bir de depo inşa ediyoruz. Arıtma tesisiyle, isale hattıyla ve deposuyla bu bölgede tam entegre bir altyapı sistemi inşa ediliyor. Bu entegre altyapıyla uzun yıllar Hendek bölgemiz içmesuyu noktasında herhangi bir sıkıntı yaşamayacak” diye konuştu. Yeşilyurt’ta eski hatların yenilenmesiyle kayıp-kaçak oranında da önemli tasarruflar sağlanacağını ifade eden Rüstem Keleş, “Bir iki ay içerisinde içmesuyu arıtma tesisimizi ve depomuzu tamamlayacağız. Bunları hızla vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Yeşilyurt içmesuyu isale hattı çalışmalarını da bu yıl içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu. 

Hendekli Muhtarlardan Büyükşehir’e Teşekkür 
 
İnceleme gezisine katılan muhtarlar yatırımlar sayesinde içme suyu sorunlarının kesin çözüme kavuşmasından çok büyük mutluluk duyduklarını belirttiler. Çalışmalardan çok büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Yağıbasan Muhtarı Mustafa Koçoğlu, “Gerçekleştirilen yatırımlardan ötürü çok mutluyuz. Köyümüzde su bulanması ve suyun yetmemesi gibi sorunlar oluyordu. Sorunlarımız bu yatırımlarla birlikte çözülecek. Köylerimize bu yatırımları kazandırdığı için başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’na ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. Sukenarı Muhtarı İbrahim Cin ise, “Genel Müdürümüzle birlikte gerçekleştirilen yatırımları inceledik. Gerçekten çok büyük yatırım ve hizmetler. İnşallah en kısa sürede tamamlanacak. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu. Hallaç Köyü Muhtarı Lütfü Kocabıyıklar da gerçekleştirilen yatırımlardan ötürü çok memnun olduklarını belirtti. Yukarı Çalıca Muhtarı Kadir Yağlı ise, “Bu yatırımlara ihtiyacımız vardı. Bu yatırımları gerçekleştirdikleri için Büyükşehir Belediyemize ve SASKİ’ye teşekkür ediyorum” dedi.