Hendek’e 25 milyonluk belediye binası

Hendek Belediye Meclisi olağan toplantısı Hendek Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda Hendek Belediye Başkanı Ali İnci Başkanlığında toplandı.

Mecliste görüşülen rutin gündem maddelerinin ardından meclis toplantısında Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, önümüzdeki dönem Hendek’in ihtiyaç duyduğu Belediye Binası projesi hakkında meclisi bilgilendirdi ve mecliste üyesi bulunan tüm siyasi parti temsilcilerinde projeye destek vermelerini istedi. Hendek’te isteyen herkese iş olduğunun altını çizen Başkan İnci; “ Yeni belediye sarayını kat karşılığı yaptıracağım. Başta Hendek’li iş adamlarımız olmak üzere ihaleye herkes katılabilir” Diyerek çağrıda bulundu.

Hendek’in her geçen gün büyüdüğüne vurgu yapan Başkan İnci, “Artık Hendek’imizin yeni bir belediye binasına ihtiyacı var. Yeni yerimize taşındığımızda mevcut binamızda Hendek Kültür Evi olarak farklı alanda hizmet vermeye devam edecek” Dedi.

Yeni belediye binasının Hendek’e yakışır bir tarz ve mimarisinde inşa edileceğini müjdeleyen Başkan İnci, “ Yeni binamızı şu an Hendek Sosyal Tesisleri olarak kullandığımız ve bitişiğinde Hendek minübüslerinin durağının bulunduğu alanda inşa edeceğiz. Projemiz Kentsel Dönüşüm alanı ile entegre bir proje olacak. Önümüzdeki dönem yapmayı düşündüğümüz Teleferik istasyonu da burada kurulacak “ Dedi.

Proje hakkında meclisi teferruatlı bir şekilde bilgilendirerek destek isteyen Başkan İnci; meclis salonunda slayt eşliğinde avam projeyi meclis üyeleri ile paylaştı. Projenin bittiğini, ihale aşamasında olduğunu müjdeledi.

Başkan İnci; “ Belediye binamızın içersinde AVM olacak. Sinemalar, eğlence merkezleri, düğün salonu ve yer altında da iki katlı otopark olarak inşa edilecek. Projenin tahmini fiyatı 25 milyon TL’ye mal olacak” Diyerek projeyi belediye imkanları ile değil ihale aşamasında kat karşılığı vermek sureti ile inşa edileceğini belirtti.