Atike Hanım İlköğretim Okulu resim Öğretmeni Burcu Dede’nin ve öğrencilerinin hazırladığı etnografya çalışması büyük beğeni topladı.  Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, etnografya çalışmasını gezerek Burcu Dede’yi emeği geçenleri tebrik etti. İnci, okulda öğrenciler tarafından büyük bir sevgi ile karşılandı.
Eski Hendek evi
Hendek Atike Hanım İlköğretim Okulu Resim Öğretmeni Burcu Dede, yılsonu etkinlikleri kapsamında eski Hendek kültürünü yansıtan etnografya çalışmalarından oluşan bir sergi açtı. Öğrencilerin evlerinden getirdiği eski eşyaların değerlendirilerek yapıldığı çalışma da büyük emek veren resim Öğretmeni Burcu Dede, çalışmalar hakkında tek tek bilgi verdi.
Kültür evine sahip çıkın
Başkan İnci, Hendek’in 100 yıllık geçmişini bugünlere taşımak için Bayraktepe’de bir Hendek Kültürevi oluşturduklarını belirterek, Hendekliler’in buraya sahip çıkmasını ve zenginleştirmelerini istedi. İnci, Hendek Kültürevi’nin oluşmasını ve korunmasının gelecek nesillere bir borç olduğunu ifade etti.Atike Hanım İlköğretim Okulu Müdürü Kamil Duman, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’yi sergiyi ziyaretinden dolayı teşekkür etti.