Çanakkale Şehitleri anıldı

“ Şehitlik askerin son rütbesidir “ Hendek’te 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale’nin Zafer günü kutlandı.

Hendek Cumhuriyet Alanı’nda düzenlenen 18 Mart Şehitleri Anma programında saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından çelenk koyuldu.

“ Bayrak ve vatan için kutsal nöbet sırası bizdedir “

Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Jandarma Teğmen Burak Melemez yaptı. Teğmen Melemez, 18 Mart Çanakkale’nin geçilemeyeceğinin, Türk Milletinin esir edilemeyeceğinin, Türk Vatanının parçalanamayacağının tüm dünyaya haykırıldığı gün olduğunu belirterek “ Bugün Türk adının duyulduğu andan itibaren, bayrağımızı yeryüzünün her noktasına taşıyanların, üç kıtayı Türk yurdu haline getirenlerin, Türklük uğruna bedenlerini toprağa koydukları gündür. Bugün, şehitlik askerin son rütbesidir, deyip oğlunun tertemiz alnını öperek son yolculuğuna uğurlayan, şehit asker ana ve babalarıyla oğlunu kızını vatana hizmet için yetiştiren şehit polis, öğretmen ve diplomatlarımızın ana ve babalarının günüdür. Şehitlerimiz, binlerce yıldan beri, Türk’ün milli varlığını sürdürmek için, vatan, millet, istiklal, hürriyet, insanlık ve barış ülküsü uğruna canlarını feda ettiler. Kahraman şehitlerimizin emaneti olan Bayrak ve vatan için kutsal nöbet sırası bizdedir. Aziz şehitlerimize layık olmanın bilinci içinde dimdik vazife başındayız. Bu duygu ve düşüncelerle başta ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere, vatan uğruna canlarını seve seve feda eden bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyoruz “ Dedi.

Çelenk koyma programının ardından Şehit mezarlıkları ziyaret edildi.

Program, Hendek Belediyesi Ticaret Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen programla devam etti. Programa, Kaymakam Mustafa Ayhan, Belediye Başkanı Ali İnci, Garnizon Komutanı Üst. Teğmen Hasan Dağcı, Cumhuriyet Savcısı Vedat Temel, İlçe Emniyet Müdürü Metin Cetgeroğlu, MYO Müdürü Prof.Dr.İbrahim Yüksel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Halk Eğitim Müdürü Nilüfer Karaoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, Gaziler, Okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından İmam Hatip Lisesi Tarih Öğretmeni Sami Sevindik Çanakkale Zaferi’nin önemini anlatan bir konuşma yaptı. Hendek İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin hazırlayıp sunduğu 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi programında öğrenciler şiirler, okuyup, tiyatro gösterimi yaptı. 18 Mart Şehitlerini ve Çanakkale’nin Zaferi’ni anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı.

Program sonunda, öykü ve şiir yarışmamsında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.