Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi, Hendek Yeşilyurt Bölgesi’nde 43 kilometre uzunluğunda İsale Hattı döşeyerek, bölgenin içmesuyu geleceğini uzun yıllar garanti altına alacak. İhalesi 13 Eylül Perşembe günü SASKİ’de gerçekleştirilecek proje hakkında bilgiler veren SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Geniş bir alana hizmet verecek olan proje, yapımı süren Yeşilyurt Arıtma Tesisiyle entegre çalışacak. Bu entegre sistem sayesinde vatandaşlarımızın çeşmelerinden uzun yıllar birinci sınıf su akacak” dedi. 

Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Sakarya’nın içmesuyu geleceğini garanti altına almak için gerçekleştirdiği yatırımlar sürüyor. Yatırımlara ilişkin bilgiler veren Rüstem Keleş, “Şehrimizin kuzey bölgesinde 5,5 milyon TL’lik Kaynarca ve 17 milyon TL’lik Yenikent İçmesuyu İsale Hattını inşa ediyoruz. Güney bölgesinde de Arifiye-Hacımercan-Çaybaşı İçmesuyu Projesinin ihalesini gerçekleştirdik. Yaklaşık maliyeti 8 milyon 560 bin TL olan bu ihalenin incelemeleri sürüyor. Şimdi de şehrimizin doğu bölgesi olarak niteleyebileceğimiz Hendek Yeşilyurt Bölgesi’nde 43 kilometre uzunluğunda döşeyeceğimiz isale hattının ihalesine çıkıyoruz” şeklinde konuştu. 

43 km’lik Hat 

Yeni arıtma tesislerinden birinin de Yeşilyurt’a yapıldığını hatırlatan Rüstem Keleş, “Yapacağımız isale hattı, yeni yapılan artıma tesisiyle entegre çalışacak. İsale hattı ve arıtma tesisi sayesinde bölgede ikamet eden vatandaşlarımızın çeşmelerinden uzun yıllar bol ve sağlıklı içmesuyu akacak. Geniş bir alana hizmet verecek isale hattından ilk etapta Büyükşehir sınırları içerisinde bulunan Akarca, Aşağıçalıca, Halaç, Karatoprak, Paşaköy, Sivritepe, Sofular, Sukenarı, Tuzak, Yağbasan köyleri ile Yeşilyurt (Orta, Pınarbaşı, Merkez ve Yeni Mah.) yararlanacak. Daha sonra ise şu an Büyükşehir sınırları dışında olan Çobanyatak ve Şeyhler köyleri de bu projeden yararlanabilecek” diye konuştu.

Kayıp-Kaçakta Önemli Tasarruf 

İsale hattı projesiyle eskimiş hatları yenileyerek kayıp-kaçak oranında önemli tasarruflar sağlanacağını ifade eden Rüstem Keleş, “Yenilenen hatlar ile kayıp-kaçak oranında önemli bir düşüş yaşanacak. Ayrıca arıtma tesisi sayesinde de bu bölgede yoğun yağışlarda yaşanan bulanma sorununu kesin bir şekilde çözülecek”. Yeşilyurt İsale Hattı’nın ihalesi 13 Eylül Perşembe günü saat 14:30’da SASKİ Genel Müdürlüğü’nde yapılacak.