Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul ve SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş ile Hendek Yeşilyurt’ta yapımı tamamlanan İçmesuyu Arıtma Tesisi’ni inceledi. Projenin tamamlanarak hizmete alındığını belirten Başkan Toçoğlu, “İnşallah kısa bir süre içerisinde de Yeşilyurt’ta hayata geçirilen yatırımlarımızın açılışını gerçekleştireceğiz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul ve SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş ile Yeşilyurt’ta yapımı tamamlanan İçmesuyu Arıtma Tesisini inceledi. Hendek Yeşilyurt Arıtma Tesisi hakkında bilgi veren SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Hendek Yeşilyurt ve bölgesine uzun yıllar birinci sınıf su temin edebilmek için Hendek Yeşilyurt İsale Hattı ve İçmesuyu Arıtma Tesisi’ni inşa ettik. Toplam 7,5 milyon TL’lik bu yatırımlar çerçevesinde, 43 kilometre uzunluğunda isale hattı ve ileri teknoloji arıtma tesisi inşa edildi” diye konuştu.

7,5 Milyon TL’lik Yatırım

Konu hakkında değerlendirmede bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Vatandaşlarımızın en temel ihtiyacı olan içmesuyunu kesintisiz ve sağlıklı bir şekilde temin etmek üzere yürüttüğümüz altyapı yatırımları sürüyor. Şehrimizin tüm bölgelerine birinci sınıf içmesuyu ulaştırmak için 6 yeni arıtma tesisi ve birçok isale hattı projesini hayata geçirdik. Bunlardan biri de Hendek Yeşilyurt bölgesinde inşa ettiğimiz arıtma tesisi ve isale hattıdır. Hendek Yeşilyurt’ta gerçekleştirdiğimiz 7,5 milyon TL’lik altyapı yatırımıyla bölgede yaşayan vatandaşlarımız uzun yıllar çeşmelerinden sağlıklı içmesuyu içecek” dedi.

43 kilometre isale hattı ve arıtma tesisi

Yeşilyurt Arıtma Tesisinin çok kısa bir süre içerisinde açılışının gerçekleştirileceğini söyleyen Başkan Toçoğlu, “Hendek Yeşilyurt’ta Arıtma Tesisimizi ve isale hattımızı tamamladık. Yeşilyurt ve bölgesine inşa ettiğimiz en ileri teknoloji arıtma tesisinde arıtılan suyu veriyoruz. Çok kısa bir süre içerisine de bu iki yatırımımızın açılışını gerçekleştireceğiz. Vatandaşlarımıza hayırlı olsun” şeklinde konuştu.