Tunuslu Bakan Hendek’te

SAGİAD Türkiye-Tunus Tarım iş birliği görüşmeleri kapsamında Tunus Tarım Bakanı Muhammet Ben Selam ve beraberindeki heyeti Hendek’te misafir etti. SAGİAD Hendek Temsilciliğinin konuk ettiği Tunus heyeti Kupa Köfte Salonu’nda Hendek protokolü ile yemekte bir araya geldi.
 

Yemeğe Tunus Tarım Bakanı Muhammet Ben Selam, Tarım Bakanı Yardımcısı Hafedh Khelif, Tarım Yatırım Ajansı Başkanı Abdullatif Ghedira, Hayvancılık birliği Başkanı Ahmet Jarallah, Tunus Arazi Tahsis Kooperatif Başkanı Abdullah Rabhi ,Tunus’lu işadamları,Kaymakam Mustafa Ayhan, Belediye Başkanı Ali İnci, Tarım İl Müdürü Abdullah Keskin, Arıcılar birliği başkanı Mustafa Ör, SAGİAD Hendek Temsilcilik Başkanı Hasan Şenol ve Hendekli iş adamları katıldı.

Yemek sonrası Tunus Tarım Bakanı Muhammet Ben Selam “ Ülkemizde 240 ton Zeytinyağı üretimi yapılmaktadır. Bu üretimin 600 tona çıkarılması için Hendek’te ki işadamlarından bizim ülkemizde bulunan arazilerimize yatırım yapmalarını arzu ediyoruz. Ayrıca farklı konumlarda yatırım yapmak isteyen Türk işadamlarını da Tunus’a yatırım yapmak üzere bekliyoruz. Ülkemizin ihtiyacı olan yatırımlar arasında gıda, zeytincilik ve tarım alanları yer almaktadır. Yatırım yapılması halinde işadamlarımızın başarılı olacağına inanıyorum. Bu konuda her türlü yardımlarımızı iş adamlarımıza temin edeceğiz. Önümüzde ki iki ay içerisinde ülkemizde düzenlenecek fuara Türk işadamlarını bekliyoruz.”dedi.

Kaymakam Mustafa Ayhan ve Belediye Başkanı Ali İnci Tunus Bakanı ve beraberinde ki heyeti Hendek’te ağırlamaktan dolayı memnun olduklarını belirterek kendilerine teşekkür ettiler. Başkan İnci, Hendek’le ilgili bilgiler vererek karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesi temennisinde bulundu.

SAGİAD Hendek Temsilci Başkanı Hasan Şenol ise Tunus Bakanı ve beraberindeki heyeti Hendek’te ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi. Şenol “ Tunus ile ilk olarak tavukçuluk sektöründe görüşmelerimiz oldu. Bu konu ile alakalı karşılıklı görüşmeler sonucunda ileriki zamanda netlik kazanmasını bekliyoruz. Ayrıca Hendek’te ki işadamlarımız ile birlikte Tunus’a ticari bir gezi yapmayı planlıyoruz. Karşılıklı yatırım anlaşmalarını orada yapacağımıza inanıyorum.T unus Bakanımız ve beraberindeki heyete teşekkür ediyorum” dedi.

Yemek sonrası SAGİAD Hendek Temsilciliği Tunus Bakanı ve beraberindeki heyete Fındık ve Bal hediyeleri takdim ederken Tunus Bakanı Muhammet Ben Selam ise Kaymakam Mustafa Ayhan, Belediye Başkanı Ali İnci, Tarım İl Müdürü Abdullah Keskin ve SAGİAD Hendek Temsilcilik Başkanı Hasan Şenol’a Zeytinyağı ve Hurma hediye etti.Tunus ve Hendek protokolü bir süre sohbet etmesinin ardından program son buldu.SAGİAD Hendek Temsilciliği 26 Eylül 2012 tarihinde  İŞ-KUR Başkanını Hendek’te misafir edecek.