2012 Yılında Sakarya il genel Meclisinin almış olduğu kararlar doğrultusunda Sakarya geneline 8 ve 16 derslik olan 10 yeni okul projesinin 4 tanesi Sakarya merkezde olmak üzere projelendirilip uygulanmaya geçirileceği bildirildi. 


Sakarya İl Genel Meclis Başkanı Oktay Yıldırım, 2012 yılında inşa edilecek 10 yeni okul ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yıldırım, "İl Özel İdaresi olarak bütçemizi ağırlıklı olarak Köy Hizmetleri başta olmak üzere öncelikle Eğitim, Sağlık, Spor ve Kültür Sanat faaliyetleri kapsamında kullanıyoruz. Belediye sınırları dışında kalan ve belediye sınırları içinde belediyenin sorumluluğunda olmayan bölgelere hizmet veriyoruz. Köy Hizmetleri ve Eğitim her zaman ağırlık verdiğimiz konular arasında yer alıyor. Bu yıl dördü merkezde olmak üzere toplam 10 okulu tam donanımlı olarak yapmayı hedefliyoruz. " dedi.

Meclisi Başkanı Oktay Yıldırım yaptığı açıklamasında 2012 yılında yapılacak okulların isimlerini şöyle sıraladı. “Adapazarı ilçesinde Çamyolu İlköğretim Okulu, Şehit Fatih Kemal Yarar İlköğretim Okulu, Taşkısığı İlköğretim Okulu, Şehit Mustafa Özen İlköğretim Okulu; Hendek ilçesinde Uzuncaorman İlköğretim Okulu; Karasu ilçesinde Adatepe İlköğretim Okulu; Karapürçek ilçesinde Yazılıgürgen İlköğretim Okulu; Serdivan İlçesinde Şehit Ahmet Akyol İlköğretim Okulu ve Aşağı Dereköy İlköğretim Okulu ve Erenler ilçesinde Çaybaşı Hacı Mehmet Akkoç İlköğretim Okulu.” Yıldırım ayrıca bu okullarda kamulaştırma, ihale aşaması ve sonuçlandırması çalışmalarının önümüzdeki tarihlerde bitirilmesinin planlandığını ifade etti.