Uludere Çayı Çevre düzenlemesi hızla devam ederken, kayıkla gezinti  yapılacak alanın çalışmasına başlandı.

Köprülerin tamamlanmasının ardından, duvarlar rengarenk boyanıp, vatandaşların kayık keyfi yapıp balık tutacakları alanın yapımına başlandı.Proje, dere kenarında 4400 metre yürüyüş alanı, dere ıslahı, 1 tanesi üzerinde restoran olarak tasarlanmış toplam 8 adet köprü, fitnes parklar, çocuk oyun alanları, spor alanları, oturma grupları ve kayık keyfi yapılacak alandan oluşmaktadır.

HGM önündeki 175 m lik dere bölümünde kayıkla gezinti alanı yapılması çalışmasına başlandı. Çalışmanın tamamlanmasıyla vatandaşlar kayıkla gezinti yapıp, nostanji  yapma imkanı bulacaklar. Uludere çayı üzerinde uygulanan rekreasyon projesi ile hem derenin ıslahı yapıyor hemde  vatandaşların nostaljiye dönük özlemlerine cevap veriliyor.

Söz verdik yapıyoruz

Çalışmaları hergün yerinde takip eden Başkan İnci, Uludere Rekreasyon projesinin kısa bir süre sonra tamamlanacağını belirterek “ 2009 Seçim beyan namemizde söz vermiş olduğumuz projelerimizden bir tanesini daha hayata geçirmek üzereyiz.Söz verdik yapıyoruz.  Projemizi tamamladıktan sonra, çay kenarı daha da hareketlenecek. Bu projemiz çocuklarımıza bırakacağımız güzel eserlerden birisi olacak.Vatandaşlarımız burada akşamları aileleri ile birlikte kayık keyfi yapıp eğlenceli saatler geçirirken balık tutmanın keyfini yaşayacaklar. Dere ıslahını ilçemize yakışır bir hale getirdik. Vatandaşlarımız derenin temiz tutulmasını sağlayıp, çocuklarımıza emanet bırakacağımız projemize sahip çıkacaklardır. Hendek her şeyin en iyisine layıktır “ Dedi.