Hendek Belediyesi’nden çevre hizmeti Durmak yok hizmete devam
 
Hendek Belediyesi, belediyeciliğin gerektirdiği her görevi layıkıyla yaptığı gibi çevre ve alt yapı hususunda da örnek projelere imza atmaya devam ediyor. Çağdaş belediyecilik anlayışıyla hazırlanan Uludere Çayı Çevre düzenlemesi hızla devam ediyor.. Projenin içerisinde 8 adet köprü, yürüyüş yolları, oturma grupları, köprü üstünde yer alan balık restoran, fitness parklar ve çocuk oyun alanları yer alıyor.
 
Başkan İnci, ilçenin içinden geçen Uludere Çay düzenlenmesi çalışması ile Dünya’nın en büyük sorunu olan çevre kirliliği, kuraklık ve su probleminin çözümüne katkıda bulunduklarını belirtti.
 
Çevre hizmeti
 
Gelecek nesillere bırakılacak en önemli eserlerden biri olarak gördükleri Uludere Çayı çevre düzenlemesi çalışmasının örnek olacağını belirten Başkan İnci, “Bugün bütün dünyanın, özellikle gelişmekte olan ülkelerin öncelikli problemi su darlığı, küresel ısınma, çevre kirliliği ve doğa deformasyonudur. Dere ıslah çalışmaları, yürüyüş alanları, çocuk oyun alanları, spor alanları oluşturmak, dere ve akarsulara sahip çıkarak onları korumak belediyelerin asli görevleri arasındadır. Projemiz dere kenarında 4400 metre yürüyüş alanı, dere ıslahı, 1 tanesi üzerinde restoran olarak tasarlanmış toplam 8 adet köprü, fitnes parklar, çocuk oyun alanları, spor alanları ve oturma gruplarından oluşmaktadır.”dedi.
Gelecek nesillere miras
 
Başkan İnci, “Yıllarca atıl olarak ilçemiz içerisinden geçen ve bakımı yapılmayan derenin ıslahı ile bölge cazibe bölgesi haline gelecektir. Ayrıca büyük bir çevre hizmeti olarak gelecek nesillere bırakacağımız en büyük mirasımız olarak nitelendirdiğimiz Uludere Çayı Rekreasyon Çalışması ile Dünya’nın en büyük sorunu olan çevre kirliliği, kuraklık ve su probleminin çözümüne katkıda bulunuyoruz. Yeşili ve dereleriyle adeta küçük Karadeniz olarak adlandırılan ilçemiz, sağlıktan eğitime, ekonomiden tarıma ve turizme kadar her alanda gelişiyor. Daha kaliteli bir hizmet ve şehir hayatı için yaptığımız bu çalışmanın gelecek nesillere bırakacağımız en önemli miras olduğuna inanıyoruz. Halkımızın spor yapabilmesini, sosyal buluşma noktalarına sahip olmalarını önemsiyoruz.”diye konuştu.
 
Kaliteli bir hayat için
 
Başkan İnci,konusunda uzman olan kişilerle çalışarak Hendeklilere kaliteli bir hayat sunmaya çalıştıklarını belirterek, “ Kentsel dönüşüm projelerimizi, çağdaş yerel yönetim anlayışı neyi gerektiriyorsa, uzmanlarına danışarak, paydaşlarımızla çabalarımızı paylaşarak hız kesmeden uyguluyoruz ve uygulamaya da devam edeceğiz. Çocuklarımıza kaliteli bir hayat sunmak için mücadele ediyoruz. Hizmetlerimizi yaparkenen büyük desteği halkımızdan alıyoruz. İlçemiz için, ülkemiz için tamamlayacağımız her hizmet adına bizlere destek veren tüm kurumlara ve halkımıza teşekkür ediyoruz.”dedi.