Satın Alma SAHİPLEN

Hayvan dostlarımızın sağlığı ve refahı için de çalışan Hendek Belediyesi, hayvan barınağı ve hayvanlara sağladığı tüm imkanlarla gayretli bir çalışma yürütüyor.

Kısırlaştırma ve aşılama

Hendek Belediyesi sahipsiz veya güçten düşmüş hayvanların toplatılması, kısırlaştırılması, aşılanması, gerekli tıbbi bakımlarının yapılması ve işaretlenmesi, alındığı ortama geri bırakılması ve sahiplendirilenlerin kayıt altına alınması konularında büyük titizlik gösteriyor.

Sahiplenin destekleyin

Bu kapsamda geçici bakımevine gelen hayvanlar öncelikle "Sahipsiz Hayvan Kayıt Defteri"ne kaydedilerek müşahede altına alınıyor. Daha sonra ise hayvanların gerekli tedavileri yapılıyor, kısırlaştırılıp aşılanıyor ve işaretleniyor. Bazı hayvanlar alındıkları ortama geri bırakılırken, bazıları ise Hendek Belediyesi barınağında sahiplenilmek için bekliyor.



Sahipli hayvanlara ücretsiz hizmet

 Hendek Belediyesi Veterineri Kemal Atala, haftada ortalama 20 sokak köpeğinin kısırlaştırılarak kuduz aşısının yapıldığını, kulak küpesi ve mikroçip takıldığını söyleyerek, kısırlaştırmanın istenildiği takdirde sahipli ev hayvanlarına da ücretsiz olarak yapıldığını ifade etti. Hendek Belediyesi 2016 Kasım Ayından bu yana 1104 sokak köpeğini kısırlaştırıp kuduz aşısını yaparak küpe taktı. Ayrıca 176 sahipli hayvana sahiplerinin isteği doğrultusunda kısırlaştırma yapıldı.  Atala, “Vatandaşlarımızdan sokak hayvanlarımızın sahiplendirilmesi, bakım ve beslenmeleri konusunda desteklerini bekliyoruz. “dedi.

Sağlık İşleri Müdürlüğü’nden duyuru

Sahipli kedi ve köpeklere kuduz aşısı yapılması ve mikroçip takılarak kayıt altına alınması kanuni bir zorunluluktur. Bu hizmetler belediyemiz tarafından ücretsiz olarak yapılmaktadır. Kedi ve köpek sahiplerinin kuduz aşısı yaptırmak ve mikroçip uygulamak için Hendek Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bekliyoruz.