Hendek İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan kalabalık ellerinde TERÖRÜ LANETLİYORUZ yazılı pankart ile sloganlar eşliğinde  Cumhuriyet Alanı’na yürüdüler. Yoğun yağmur altında Hendekliler yağmura aldırmadan Emniyet Müdürlüğü önünden hareket edip, Muammer Sencer Caddesi’nden yürüyerek Atatürk Anıtı’na yürüdüler. Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunun ardından hep birlikte İstiklal Marşı okundu.

Yürüyüşe, Hendek Kent Konseyi Başkanı 25. Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, AK Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, MHP İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu, CHP İlçe Başkanı Reyhan Azak, AK Parti Hendek İlçe Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Erci, Kadın Kolları Başkanı Emine Tosun, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, tüm sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Hendek Kent Konseyi Başkanı Ali İnci bir konuşma yaparak  “ Ülkenin çok zor şartlar altından geçtiğini önemle belirterek; dış güçler bizim birlikteliğimize göz dikmişler, ülkemizin kalkınmasını istemiyorlar. Tarih boyunca bunların bu oyunlarını nasıl bozduysak bundan sonra da bozacağız ve neticede  millet kazanacaktır” diye konuştu.

Teröre lanet mitingine katılan  CHP-MHP ve AKP ilçe başkanları nezdinde tüm parti teşkilatlarına teşekkür eden İnci, TBMM’de üç siyasi partinin okuduğu ve imzaladığı bildiriye Hendek’inde aynen altına imza attığını belirtip aynı bildiriyi okudu.



Terör kaybedecek, millet kazanacak, Türkiye kazanacak

Bildiride “Devlet ve Millet olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Haince  hesap ve planlarla bu milleti prangalara vuracağını zannedenler daima kaybettiler ve kaybetmeye devam edecekler Birçok terör örgütü koordineli bir şekilde ülkemizi hedef alıyor. PKK,DEAŞ,DHKPC,FETÖ İsimleri farklı olsa da hepsi aynı hedef için hareket ediyor. Güçlü, istikrarlı bir Türkiye istemiyorlar. Tüm şer odakları koordineli bir şekilde tek bir hedef doğrultusunda Türkiye, milletimiz, kardeşliğimize karşı hareket ediyorlar. Terörün öncelikli hedefi paniğe sürüklenmemizi hedefler.Teröre karşı en güçlü çözüm millet olma şuurumuzla dayanışma içinde olmaktır. Tarihimiz boyunca hain planları nasıl boşa çıkardıysak, bundan sonra da çıkaracağız. Bundan önce de başaramadılar, bundan sonra da başaramayacaklar. Terörü bir olarak bu ülkeden temizleyeceğiz. Türkiye’nin önü açık olacak. Terör kaybedecek, millet kazanacak, Türkiye kazanacak. Bu terör saldırısı neticesinde şehit olan polislerimize ve vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun." Denildi.



Okunan bildirinin ardından Hendek Kent Konseyi Başkanı İnci “ Biz diyoruz ki Hendek’te eğer mesele bayraksa, eğer konu devletse, milletse, vatandaşsa, polisse, askerse, terörist ise işte CHP ilçe başkanı ve yönetimi buradadır. İşte MHP ilçe başkanımız ve yönetimi buradadır. Ve yine işte AKP ilçe başkanımız ve yönetimi buradadır. Şu anda ilçemizde bulunan bütün sivil toplum örgütleri buradadır. Biz teröre lanet şehitlerimize rahmet okuyoruz.” Dedi.

Teröre Lanet yürüyüşü sloganlar atılarak sona erdi. Öğlen namazını müteakip Şehitler için Hendek Büyük Cami’de gıyabi cenaze namazı kılındı.