Hendek Belediyesi ve İŞKUR arasında Girişimcilik kursu sözleşmesi imzalandı.

Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü ( İŞKUR ) Tekin Kaya, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü’yü ziyaret etti. Ziyarette, Hendek Belediyesi ve İŞKUR arasında Girişimcilik Eğitimi sözleşmesi imzalandı.

Hendek Belediyesi ve Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü arasında dört grup olarak 25’er kişilik toplamda 100 kişiye yönelik uygulamalı Girişimcilik Eğitimi düzenlenmesi hususunda sözleşme imzalandı. Yapılan sözleşme ile Hendek’te ikamet eden girişimci adaylarına günde 7 saat üzerinden 10 gün süre toplam 70 saat girişimcilik eğitimi verilerek, girişimcilik sertifikası almaları sağlanacak. Girişimcilik sertifikası alacak olan yeni girişimci adayları KOSGEB’e müracaatla 50 bin TL’ye kadar hibe, 100 bin TL’ye kadar da faizsiz kredi desteğinden faydalanabiliyorlar.
Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Tekin Kaya “ İlçedeki girişimci potansiyelini ve istihdamını artırmak adına düzenleyeceğimiz kurslar önem arz etmektedir. İŞKUR olarak istihdamın olduğu her alanda eğitim programları, ilçe düzeyinde de belediyelerimiz ile birlikte ortaklaşa programlar düzenliyoruz. Bu anlamda belediye başkanımıza vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür ediyorum “ Dedi.

Hayırlı olsun

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, İŞKUR Müdürü Tekin Kaya’ya düzenlemiş oldukları eğitim programlarından dolayı teşekkür ederek “ İŞKUR ve Hendek Belediyemiz bünyesinde hizmet veren BELİŞ Meslek Edindirme Merkezimiz ile birlikte ortaklaşa projelere imza attık. Birçok vatandaşımız almış oldukları girişimcilik kursları ile kendi işlerini kurarken, birçok vatandaşımız da meslek sahibi oldu. Bu konuda İŞKUR Müdürümüze desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. İmzalamış olduğumuz Girişimcilik Eğitimi sözleşmesi hayırlı olsun “ Dedi.

 Daha sonra Girişimcilik Eğitimi sözleşmesi imzalandı.