Hendek ilçe merkezinin muhtelif yerlerinde toplamda 28 adet trafo mevcut. Yapılan tespitler sonucunda 15 tanesinin bakıma ihtiyacı olup bakımları yapılarak estetik görünüme kavuşacak.  Hendek Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğünün projelerinden biri olan ve SEDAŞ ile ortaklaşa yürütülen proje ile ilk etapta ilçe merkezindeki 4 adet trafoda çalışmalar yapılıyor. Bunlardan Pazaryeri arkasındaki, Hastane taksi durağı yanındaki ve Hendek Anadolu Lisesi yanındaki trafoların boyanması tamamlanırken, Osman Yılmaz Caddesi’ndeki trafonun bakımı devam ediyor. Bayraktepe ve Hendek’in tarihi evlerinden Mustafa Asım Konağı’nın resimlerinin yapılacağı trafo tamamlandığında estetik bir görünüme kavuşacak. 

Hendek’in simgeleri resimler

Hendek’i simgeleyen, Bayraktepe,  Saat Kulesi, Rasim Paşa Cami,  Mustafa Asım Konağı, Mahmut Bey Anıtı ve eski Hendek resimlerinin kullanıldığı projede görüntü kirliliği de ortadan kaldırılıyor. Trafonun bir tanesine Kurtuluş Savaşı yıllarında Hendek halkının kendi aralarında topladıkları yardımlar ile Türkiye Cumhuriyeti’ne kazandırdıkları iki adet savaş uçağının resmi yapıldı. Yapılan çalışmalar vatandaşlar tarafından da büyük beğeni topladı.  

Tarihe yolculuk

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Hendek’in çeşitli yerlerinde bulunan trafolara estetik bakım yapıldığını belirterek “ İlçemizde tespit edilen toplamda 28 adet trafo mevcut, ilk etapta biz dört adet trafomuzun boyalarını tamamlayacağız. Trafoların üzerinde Hendek’imizi simgeleye resimler ile eski Hendek resimleri yapılıyor. Halkımız bu görüntülere baktıkça tarihe yolculuk yapmış olacak. Hendek Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğümüz tarafından SEDAŞ ile birlikte ortaklaşa yürütülen projemiz de halkımız tarafından büyük beğeni topluyor. İnşallah en kısa sürede diğer trafoların bakımlarını da tamamlayarak estetik bir görünüme kavuşturacağız “ Dedi.