TEMİZ HENDEK, TERTEMİZ HENDEK…

Hendek Belediyesi olarak, ilk önceliklerinin kirliliği ortadan kaldırmak olduğunu belirten Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, amaçlarının kent halkının daha temiz bir ortamda yaşamasını sağlamak olduğunu ve bu amaç doğrultusunda Hendek’in 91 mahallesi ve ana arterlerinde mıntıka temizliği yaptıklarını ve bu çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

 Temizlik hareketi

Temizlik Ekiplerinin aralıksız çalıştığını belirten Başkan İrfan Püsküllü şunları kaydetti: “Belediyemiz sınırlarındaki bütün ana cadde ve sokaklardan her gün düzenli olarak çöp toplanıyor. Ayrıca tüm ana arter ve yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgelerimizde süpürgeci ekiplerimiz çalışıyor. Temizlik ekiplerimiz her gün belirlenen sorumluluk bölgelerinde grup çalışması yaparak, çöp ev, metruk binalar, boş alanlar ve sitelerde temizlik çalışması yapmaktadır. Bunların yanı sıra 91 mahallemizde de ciddi bir temizlik operasyonu yapıyoruz. Yaptığımız bu temizlik hareketi ile hem görüntü kirliliği ortadan kalkıyor, hem de şehrimiz daha temiz bir görüntüye kavuşuyor” dedi.

Çevreye karşı duyarlı olalım

Vatandaşları çevre temizliği konusunda daha duyarlı olmaya davet eden Başkan İrfan Püsküllü ; “Evsel atıkların toplanması ekiplerimiz tarafından 3 vardiya olarak günün 24 saati yapılmaktadır. Şehrimiz ana arterleri, sokak ve mahallelerimizin tamamı sabah saat 05.30 itibari ile süpürülmeye başlanıyor. Sabah 08.00’den itibaren ekiplerimiz mahallerde çöp toplamaya başlıyorlar. Ayrıca çöp Taksi hizmetimiz gece 24.00’e kadar devam ediyor. Müdürlüğümüze bağlı olarak çalışmakta olan çöp süpürme aracı ile gün içerisinde şehrimizdeki cadde ve sokaklar periyodik olarak süpürülüyor.  Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için çöplerini zamanında ve belirlenen yerlere bırakmalarını öneriyorum.”dedi