Suriyeli Bayan Türkçe Dil Sertifikası aldı

AK Parti Hendek İlçe Kadın Kolları tarafından organize edilen,  Suriyeli Bayanlara Türkçe Dil Eğitim Kursu sertifika töreninde, 24 Suriyeli Bayan Türkçe Dil Eğitim Sertifikası aldı.

AK Parti Hendek İlçe Kadın Kolları tarafından organize edilen ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Hendek Belediyesi HESMEK Sanat ve Eğitim Merkezi tarafından desteklenen, Suriyeli Bayanlara Türkçe Dil Eğitim Kursu sertifika töreni yapıldı.

Hendek Belediyesi Ticaret Merkezi’nde düzenlenen sertifika törenine, Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, Kaymakam Orhan Burhan,  25. Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci, AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç,  Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Necati Tan, AK Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, Hendek İlçe Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Halk Eğitim Müdürlüğü öğretmenleri ve Suriyeli kursiyerler katıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Kardeşlik köprüsü kurduk

Programı nedeniyle törene katılamayan Kadın Kolları Başkanı Emine Tosun’un selamıyla birlikte, selamlama mesajı okundu. Tosun mesajında  “ Kendi öz vatanlarından ayrılmak zorunda kalan, Ülkemize ve ilçemize gelerek geçici olarak ikamet eden sığınmacı ailelerimizin, kardeşlerimizin gece gündüz demeden sağlıktan eğitime ve sosyal yaşam alanlarında her zaman yanlarında olarak kardeşlik köprüsü kurduk. Sığınmacı kardeşlerimiz muhacir biz ensar olmak üzere inanç değerlerimize, İslam Hukukumuza göre olması gerektiği gibi, Hendek ilçemizdeki halkımızla, esnafımızla, kurum ve daire çalışanları olarak süreç boyunca sığınmacı kardeşlerimizin yanında, bir olduk, beraber olduk. Türk Milleti olarak bizlerin ne kadar barışçıl, merhametli ve misafirperver olduğumuzu mülteci ailelerimizin yanında olarak tüm Dünya’ya birkez daha göstermiş olduk. Sığınmacı kadınlarımız yaşamın her alanında kendilerini daha rahat ifade edebilmek için Türkçe Dili Eğitim Kursu açılmasına destek olduk. Her zaman bizlere destek veren belediye başkanımıza, milli eğitim ve halk eğitim müdürlüğüne, eğitim camiasına, sağlık camiasına, Hendek esnafımıza ve halkımıza teşekkür ediyorum  “ Dedi.  

Dil sorunu çözüldü

İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan bir konuşma yaparak  “ Suriyeli kardeşlerimizin ilçemize geldiklerinde en büyük sıkıntıları dil sorunuydu. Bu nedenle hep birlikte bu konuda ne yapılabilir dedik ve dil kursu açıldı. Halk Eğitim Müdürlüğümüzde dört ay önce başlatılan kurs tamamlandı. Okullarda da 54 öğrencimiz eğitim alıyor. Önemli olan bu kardeşlerimizin Türkçe dil öğrenip, hayatlarını kolaylaştırmalarıydı. Okullarımıza da öğretmenlerimiz Suriyeli çocuklarımıza eğitim veriyorlar. Bu konuda destek veren herkese teşekkür ediyorum “ Dedi.

Ayrı dilleri konuşsak da aynı duyguları paylaşıyoruz

Halk Eğitim Müdürü Necati Tan da konuşmasında “ Suriyeli kardeşlerimiz çok sevdikleri ülkelerinde yaşanan savaştan dolayı, istemeyerek de olsa ülkelerini terk edip ülkemize sığındılar. Onlara zor günlerinde sahip çıktık., bize misafir oldular. Her ne kadar ayrı dilleri konuşsak da aynı duyguları paylaşıyoruz. Kadın Kolları Başkanımız Suriyeli sığınmacıların dil sorunu olduğunu ve kurs açılması için destek istediler. Hep birlikte kursumuzu açtık ve büyük bir yol katettik. Kadın Kolları Başkanı ve yönetimine ve destek veren herkese teşekkür ediyorum “ Dedi.

Sizleri misafirimiz olarak görüyor ve tüm Dünyaya da öyle haykırıyoruz

Sertifika törenine katılan AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli de bir konuşma yaparak “ Bu güzel ve kutsi bir görevi organize eden herkese teşekkür ediyorum. Sizler Türkiye Cumhuriyeti’nin misafirlerisiniz. Sizleri misafirimiz olarak görüyor ve tüm Dünyaya da öyle haykırıyoruz. Suriye’de göçük altında kalan çocukları, Akdeniz sahillerine vuran bebeği unutmadık. İnşallah Cenevre sürecinde kalıcı barışı sağlarsak, bizlerin de desteği ile inşallah ülkelerine dönecekler. Bunlar olana kadar bu gibi kurslar ve kamplardaki okul çağındaki çocukların eğitimi ile Devletimiz ilgilenecektir. Her dönemde gerek Hendekli kardeşlerimiz olsun gerek Türkiye’nin her yerinden Suriyeli kardeşlerimize yardım ediliyor. Suriyeli kardeşlerimiz çok büyük acılar çektiler, büyük kayıplar verdiler. Avrupa’da Suriyeli halka yapılan muameleyi, referandum sürecinde Avrupa da yaşayan halkımıza yapıyorlar. Bizim bizden başka dostumuz yoktur. Sizler bu iletişimi sağlamak için kursa katıldınız, inşallah iletişim arttıkça sıkıntılar giderilecektir. Allah Suriye’de yaşanan sıkıntının bitmesini nasip etsin inşallah “ Dedi.

Konuşmaların ardından Suriyeli çocuklar Türkçe şiir okuyup, koro halinde şarkılar söylediler. Ardından, Suriyeli kursiyerle verilen eğitimler slayt eşliğinde gösterildi.  

24 Kursiyere sertifika

Haftada üç gün sekizer saat, Hülya Saydam ve Ümmühan Kavuk tarafından verilen kursta 24 Suriyeli kursiyer sertifika aldı. Kursiyerlerin sertifikaları protokol üyeleri tarafından verildi.

Suriyeli bayanlara Türkçe Dil Dersi eğitimi veren Hülya Saydam ve Ümmühan Kavuk’a, da desteklerinden dolayı çiçek verildi.