Kargalı Yeni Mahalle Deresi taştı, birçok ev ve işyeri sulara teslim oldu. Tarım arazileri sulara gömüldü. Hendek, tarihinin en çetin doğal afetiyle karşı karşıya.

Sabah saatlerinden itibaren başlayan sağanak yağış Hendek’i sular altında bıraktı. Hendek Çayı taştı. Birçok vatandaş evinde mahsur kaldı. İşlerinden dönenler evlerine giremedi. Bahçeler, tarım arazileri, fındık tarlaları sular altında kaldı. Bazı yollar trafiğe kapatıldı. Tarım ürünleri ve fidanlıklar telef oldu. Kanalizasyonlar taştı. Yollara biriken sular araç ulaşımını oldukça güçleştiriyor. Özellikle köy yollarında araçlar güçlükle ilerleyebiliyor.

Kaymakamlık ve Belediye yetkilileri vatandaşları sık sık dere yataklarından uzak durmaları yönünde uyarıyor. Kargalı Yeni Mahalle Deresi güzergahındaki evler sular kaldı. Evlerinde mahsur kalanlar oldu. İmdatlarına iş makineleri yetişti. Yağış nedeniyle taşan Kargalı Yeni Mahalle Deresi önüne gelen her şeyi sürükledi. Tarım alanları ve bahçeler suya gömüldü. Tarım ürünleri telef oldu. Fidanlıklar suyun üzerinde yüzüyor.

Özellikle Kargalı Köyü Yeni Mahalle mevki mahşer yeri gibi. Çok sayıda ambülans, itfiaye aracı, iş makinesi ile trafik ve jandarma ekipleri hazır bekletiliyor. Kepçeler dere yatağının etrafını suyun akabilmesi için temizledi. Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan, Hendek Belediye Başkan Vekili Şenay Sakal, Hendek İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan çalışmaları bizzat yerinde takip ettiler.

Kargalı Köyü E-5 civarında birçok ev sular altında kaldı. Meraların tamamı sel sularıyla doldu. Bölge sakinleri oldukları yerden ayrılamıyorlar.

Uludere Çayı çevresi de, su taşkınları ihtimaline karşı, yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Uludere Çayı’nda su seviyesi oldukça yükseldi.

2. Organize Sanayii Bölgesi’ne giren her iki yol da ulaşıma kapandı.

Trafik ekipleri olası kazalara karşı sürekli devriye atıyorlar. İtfiye, 112 Acil, AFAD , polis ve jandarma ekipleri sürekli teyyakuz halinde.

Hendek, tarihinin en büyük sel felaketini yaşıyor.








DİĞER FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLATINIZ 

VİDE GÖRÜNTÜLERİ YÜKLENMEKTE BİRAZDAN BURADA