Hendek Belediyesi Zabıta ekipleri okullardaki kantinleri denetleyerek, uyulması gereken kurallar hakkında kantin yönetici ve çalışanlarını bilgilendirdi.

Okul kantinlerine belli aralıklarla denetimlerini sürdüren Hendek Belediyesi Zabıta ekipleri, kantinlerin çalıştırma ruhsatlarını kontrol ederken, kantinlerdeki gıda maddelerini de titizlikle inceledi. Ekipler, tüketici haklarının korunması kapsamında gıdaların ambalajlarını tek tek inceleyerek, ürünlerin son kullanma tarihlerini kontrol etti.

Ekipler, eksikleri bulunan kantin sahiplerine uyarıda bulunurken, yasak olan yiyecek ve içecek satan kantin sahiplerini de İlçe Tarım Müdürlüğüne bildirdi.

Denetimden tam not alan kantin yöneticilerine kurallara uydukları için teşekkür eden ekipler, denetimlerin belirli aralıklarla yapılacağını belirtti.

Başarılı olmak için sağlıklı nesiller yetiştirmeliyiz

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü “ Okullarımız açıldığı tarihten itibaren belirli aralıklarla zabıta ekiplerimiz tarafından kantin denetimleri yapılıyor. Çocuklarımızın sağlığı bizim için çok önemlidir. Başarılı olmak için sağlıklı nesiller yetiştirmeliyiz “ Dedi.