OKULA MERHABA

Hendek Büyük Aile Oluyor

Hendek Belediyesi bu yıl 1.’sini düzenlediği “Okula Merhaba Şenliği”   ilkokula yeni başlayan miniklere neşeli dakikalar yaşatıyor. Kendileri için okul bahçesinde düzenlenen etkinliklerle öğrenciler eğlenerek okula “Merhaba” diyor.

Geleneksel oyunlar, pamuklu şeker

Hendek Belediyesi’nin anaokulu ve birinci sınıfa yeni başlayan miniklerde okul fobisinin oluşmasının önüne geçilmesi amacıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında Hendek’te eğitim veren ilköğretim okullarındaki geleneksel oyunlar oynatarak, Karagöz ve Hacivat gösterisi yapılıyor.

Karagöz Hacivat ve Beyaz Masa Ekibi

Hendek Belediyesi Beyaz Masa ekibi her gün bir okulda yapılacak olan “Okula Merhaba Şenliği’nde yeni başlayan minik öğrenciler bir hafta boyunca bolca eğlenecekler. İlk olarak Kazımiye ve Akova İlkokulu ile başlayan “Okula Merhaba Projesi” Çamlıca İlkokulu ve Çağlayan İlkokulu ile devam etti.

 

“Çocuklar Bizim Geleceğimiz”  

Okula yeni başlayan ve farklı duyguları aynı anda yaşayan minikler beyaz masa ekibi ile çeşitli oyunlarla oynarken, Karagöz ve Hacivat gösterilerini de ilgiyle izlediler. Etkinlik sonunda çocuklara pamuklu şeker ikram edildi. “Çocuklar bizim geleceğimiz” diyen Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, “Çocuklarımızın okula adaptasyon süreçlerini en iyi şekilde gerçekleştirmek ve hızlandırmak amacıyla bu projeyi uyguluyoruz” dedi.