Sözleşmeye, İŞKUR İl Müdürü Tekin Kaya ile Hendek Belediye Başkanı  İrfan Püsküllü imza attı. İmza töreninde, Başkan Yardımcısı Sinan Baylan ve BEL-İŞ Müdürü Bilal Deniz de hazır bulundu.

Hendek Belediyesi ve İŞKUR İl Müdürlüğü arasında imzalanan sözleşmeye göre, 5 gün sürecek olan kursta, günde 6- 7 saat olmak üzere toplam 32 saat eğitim alınacak. Eğitimler BEL-İŞ Meslek Edindirme Merkezi’nde verilecek. 

Eğitim sonrası kursiyerlere girişimcilik sertifikası verilecek. 

Girişimcilik sertifikası alacak olan yeni girişimci adayları KOSGEB'e müracaatla 50 bin liraya kadar hibe, 100 bin liraya kadar da faizsiz kredi desteğinden faydalanabilecek. 

İŞKUR Müdürü Kaya, yaptığı açıklamada, Hendek’teki girişimci potansiyelini ve istihdamını artırmak adına düzenlenecek kursların önemli olduğunu belirterek “ İŞKUR olarak istihdamın olduğu her alanda eğitim programları düzenliyoruz. Hendek’te daha önce de Girişimcilik Protokolü imzaladık. Bu anlamda belediye başkanımıza vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür ediyorum" dedi. 

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, İŞKUR Müdürü Tekin Kaya'ya düzenlemiş oldukları eğitim programlarından dolayı teşekkür ederek " İŞKUR ve Hendek Belediyemiz bünyesinde hizmet veren BEL-İŞ Meslek Edindirme Merkezimiz ile ortak projelere imza attık. Birçok vatandaşımız almış olduğu girişimcilik kursları ile kendi işlerini kurdu, meslek sahibi oldu. Bu konuda İŞKUR Müdürümüze desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz" Dedi.