Gaffar Okkan mezarı başında anıldı

Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın ölüm yıldönümünde Diyarbakır Gaffar Okkan Anadolu Lisesi öğrencileri ve Diyarbakır’da çeşitli liselerde okuyan öğrencilerden oluşan bir grup, Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın mezarı başındaki anma programına katıldı.

 

Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın 11. Şehadet  yıldönümünde Hendek Aile Kabristanlığı’nda bulunan mezarı başında düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Törene, Sakarya Hendek Belediye Başkanı Ali İnci,  CHP Milletvekili Engin Özkoç,CHP İstanbul Milletvekili, Van Bahçesaray Belediye Başkanı Hayati Orhan, Sakarya Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş, Merkez Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, Gaffar Okkan’ın eşi Zerrin Okkan, kızı Sezin, oğlu Ali Fikri, Diyarbakır’dan Gaffar Okkan Anadolu Lisesi öğrencileri ile Diyarbakır’da çeşitli liselerde okuyan öğrenciler, öğretmenleri, Diyarbakır Polis Okulu’ndan öğrenciler, meslektaşları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda seveni katıldı.

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci tören öncesi, Gaffar Okkan’ın ailesine, protokole ve Diyarbakır’dan gelen öğrencilere, üzerinde Diyarbakırspor ve Hendekspor yazılı atkı hediye etti.Törene, Gaffar Okkan’a yapılan hain pusudan yaralı olarak kurtulan  korumalarından Mustafa Dinçer de katıldı.

Halkın gönlünde taht kurdu
 

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Gaffar Okkan’ı unutmalarının mümkün olmadığını belirterek, " Gaffar Okkan’ın 11. Yıldönümünde bir araya geldik. Diyarbakır’dan Gaffar Okkan Anadolu Lisesi, çeşitli liseler olmak üzere toplam onsekiz okuldan öğrencilerimiz, Şehit Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ı unutmayarak anma programına katılıp kendisini yalnız bırakmadılar. Diyarbakır’da üç yıl gibi kısa bir süre görev yaptı. Diyarbakır halkı kendisini çok sevdi. Diyarbakır’a gittiğimizde işyerlerinde, evlerinde Gaffar Okkan’ın resimlerini gördük. Gaffar Okkan’ın  halkın gönlünde nasıl taht kurduğunu orada gördük. Gaffar Okkan’ın şehit edilmesinden sonra, Diyarbakır halkı yeni doğan ve en çok sevdikleri yavrularına Gaffar Okkan ismini verdiler. Bu nasıl bir sevgidir. Geçen yıl o Gaffar Okkan çocukları Hendek’e gelerek, anma programına katıldılar. Ali Gaffar Okkan birlik ve beraberlik sağlayan bir insandı. Kendisini ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum “ Dedi.

Vatan ve görev aşkı
 

Kaymakam Mustafa Ayhan da “ Hendek’in bağrından çıkıp, bu ülkeye hizmet eden Şehit Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Şehit Emniyet Müdürümüzün 11. Yıldönümünde bir araya geldik. Gaffar Okkan, vatana olan aşkı ve hizmet aşkı ile şehit olmuştur. Kendisi herkes tarafından sevilen bir insandı “ Dedi.

Karşılarında başka Gaffar bulacaklar
 

CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç da bir konuşma yaparak “Bir insanın bulunduğu görevi gereği sevilmesinin önemli bir nedeni vardır ve örnek alınmalıdır. Bir insanın, ailenin, milletin ve devletin bir duruşu olmalıdır. Duruşu olmayan herkes eğilmeye ve yok olmaya mahkumdur. Gaffar Okkan’ın bir duruşu vardı. Bunu eğmek isteyenler karşılarında başka Gaffar Okkan’lar bulacaklar “ Dedi.



Konuşmalarının ardında Gaffar Okkan’ın mezarı başında dua edildi.
 

Tören sonunda Diyarbakır Anadolu Lisesi tarafından, Kaymakam Mustafa Ayhan’a, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’ye ve Gaffar Okkan’ın ailesine, çeşitli hediyeler sunuldu.

Tören sonrası misafirler Hendek Gençlik Merkezi’ne geçti. Yemek ikramı sonrası gençler, bowling, masa tenisi, langırt, bilardo ve yüzme havuzunda eğlenceli saatler geçirdiler.