Gaffar Okkan’lara burs

Gaffar Okkan mezarı başında anıldı
 
Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan şehit edilişinin 12.  yıldönümünde  mezarı başında anıldı.

Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ı anma programı Hendek Aile Kabristanlığı’nda bulunan mezarı başında düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Ş.Emniyet Müdürü A.Gaffar Okkan’ı anma programına Eski Diyarbakır Valisi Cemil Serhatlı, Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, Eski Bartın Emniyet Müdürü Burhan Gümüş, AK Parti MKYK Üyesi Sosyolog Prof.Dr. Mazhar Bağlı, Kaymakam Mustafa Ayhan, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Sakarya Şehit Aileleri Derneği Başkanı Niyazi Borinli, Siyasi parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları, Eşi Zerrin Okkan, çocukları Sezin, Fikri Can Okkan, Şehit Aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 
Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ın özgeçmişinin okunmasıyla başlayan törende konuşan Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Okkan'ı vefalı dostlarıyla andıklarını söyledi.
 
Başkan İnci “ Şehidimizi anma programına hoş geldiniz. Yıllar geçmesine rağmen unutmadınız. Biz burada her yıl törenlerimizi farklı farklı yaptık. Bunların içerisinde bir kardeşlik hikayesi sempozyumu, Diyarbakır’da Ali Gaffar Okkan adını taşıyan 101 çocuğu buraya getirdik. Daha sonra Meclis Başkanımızı ve İstanbul Valimizi ziyaret ettiler. Yine Diyarbakır’da bulunan Gaffar Okkan Anadolu Lisesi’nden öğrenciler getirdik. Hassasiyet gösteren Diyarbakır halkına teşekkür ediyorum.

Diyarbakır’a gittik ve orada bizi çok iyi ağırladılar. Ali Gaffar’larımız büyüyor. Bu çocuklarımızın daha iyi bir eğitim alması için Hendek’imize yeni bir dernek kurduk. Derneğimizin adı Hendek Gençlik Derneği. Bu derneğimizle Gaffar Okkan hatırasına Ali Gaffar’lara burs vereceğiz. Elimizden gelen gayreti göstereceğiz ve bu çocukların daha iyi yerlere gelmesi için çalışacağız. Şehidimizi rahmetle anıyorum “ Dedi.

 
Kaymakam Mustafa Ayhan da “ Bu ülkeye hizmet etmiş insanların, bu ülkenin bağrında ve nezdinde çok önemli değerler oluyor. Şehidimiz Ali Gaffar Okkan bulunduğu yörede görev ve hizmet ederken insana insan olma bilinciyle, insanlığın olması gerektiği hizmet bilincini ortaya koyarak oradaki insanların hizmet alması için orada bulunmasının hiçbir zaman unutmadığını zannediyorum. Görev yapan arkadaşları ile devletin birliğini beraberliğini ve milletin bekasını sağlamak için gece gündüz çalışarak zamanını harcayan şehidimiz. Şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ali Gaffar Okkan bizler için de Hendek için de önemli bir değerdir. Bu değerin korunması ve yaşatılması bizler içinde bir görevdir Dedi.
 
Konuşmaların ardından Şehit Emniyet Müdürü A.Gaffar Okkan’ın mezarı başında okunan Kur’an-ı Kerim ve  Hendek Müftüsü Ekrem Saylam’ın yaptığı dua ile anma programı sona erdi. Duaların ardından Okkan’ın ailesi ve sevenleri mezarına karanfil bıraktı.