“Eskimeyen Değerler”e plaket
Türkiye Atletizm Federasyonu 1. Kademe Yardımcı Antrenör kursu tamamlanarak, programda “Eskimeyen Değerler”e plaket verildi.

Hendek Belediyesi Ticaret Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen “ Eskimeyen Değerlerimiz tanıtım ve ödül töreni “programına Kaymakam İdris Akbıyık, 25. Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci, Jandarma Komutanı Yzb. Umut Aşık, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, İlçe Spor Müdürü Feyzullah Köstereli, Atletizm Federasyonu Daire Başkanı Nejdet Ayaz, ünlü atletler Mehmet Yurdadön, İsmail Akçay, Veli Ballı, Sibel Tezcan Dündar, daire amirleri ve sporcular katıldı.

Ünlü Spor Köşe Yazarı Haldun Domaç’ın sunumuyla gerçekleşen programda, ünlü atletler İsmail Akçay, Veli Ballı, Mehmet Yurdadön ve Sibel Tezcan Dündar’ın özgeçmişleri anlatılarak plaketleri verildi.

Programda ayrıca sporun ve sporcunun dostu 25. Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci’nin özgeçmişi, spora ve sporcuya verdiği değerler anlatılarak plaket verildi.
Başarı, çalışma ve emeklerin sonucudur

Ali İnci, plaketini aldıktan sonra bir konuşma yaparak “ İnşallah hepiniz antrenör olacaksınız. Bizler Hendek’te Dünya Avrupa Şampiyonları çıkardık. Beden eğitimi öğretmeniyken birçok öğrenci yetiştirdim. Onlar da kendileri şimdi şampiyonlar yetiştiriyorlar. Şampiyonları sizler yetiştirdiğiniz için, asıl şampiyon aslında sizlersiniz. Ben Hendek’te bine yakın sporcu yetiştirdim. Büyük zorluklar içerisinde antrenmanlar yaptık, şimdiki imkanlara sahip değildik. Fakat yine de o imkanlara rağmen büyük başarılara imza attık. Hayatımda hep hedefler koydum ve hedeflerime de ulaştım. Sizler de kendinize hedefler koymalısınız. Dört dönem belediye başkanlığımızda yüz tane Milli Sporcusu, Dünya ve Avrupa Şampiyonu sporcuları yetiştiren bir Hendek var. Bu bir çalışmanın ve emeklerin sonucudur. Değerlerimize de Hendek’e geldikleri için teşekkür ediyorum “ Diyerek, antrenör adaylarına başarılar diledi.

Zeki çevik ve ahlaklı sporcular yetiştirmelisiniz

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü de, sporcuları Hendek’te ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek “ İlk defa ilçe bazında böyle bir kurs düzenlendi. İnşallah gelecekte başarılı gençler yetiştirirsiniz. Özellikle unutulmamalıdır ki, zeki çevik ve ahlaklı sporcular yetiştirmelisiniz. Hepinizi tebrik ediyor başarılar diliyorum “ Dedi.

Olimpiyat Şampiyonları için de Hendek’te bu potansiyeli görüyorum
Kaymakam İdris Akbıyık konuşmasında “ İlçemizde böyle bir organizasyon yapılmasından dolayı mutluyuz, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ünlü atletlerimizi burada görmekten onur duydum. Atletizm Federasyonu Türkiye’de bir ilk olarak Hendek’te böyle bir organizasyon yaptı. İlçelerin gelişimi açısından önemli organizasyonlardır. İlçemizde yüz civarında Milli Sporcumuz vardır. Özellikle güreşte, karatede Dünya ve Avrupa Şampiyonlarımız bulunmaktadır. Olimpiyat Şampiyonları için de Hendek’te bu potansiyeli görüyorum, inşallah Olimpiyat Şampiyonlarımız da çıkacaktır “ Dedi.
 
 
Antrenörlüğü bir meyve bahçesi olarak düşünün

Türkiya Atletizm Federasyonu Başkanı Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar konuşmasında “ Antrenörlüğü bir meyve bahçesi olarak düşünün, ağaçlar sizlersiniz meyveyi verecek olan sizlersiniz. Yetişecek ve yetiştirecek olacağınız çocuklar için şimdiden minnettarlığımı belirtiyorum. Bir ağaç gibi düşünün, yağmur yağsada yağmasa da meyve vermek zorundasınız. Meyve vermediğinizde kökten kesiyorlar. Emeklerinizin karşılığını mutlaka alacaksınız “ Dedi.  

Programda ünlü atletler anılarını anlattılar. Atletlere ödüllerinin verilmesinin ardından, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, misafirleri Bayraktepe’de ağırladı. 25. Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci, misafirleri Bayraktepe hakkında bilgilendirdi. Misafirler daha sonra Bayraktepe’yi gezdiler.