Hendek Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencilerinin ve Öğretmenlerinin hazırlamış olduğu 2017-2018 Yılı TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Açılışını Kaymakam Orhan BURHAN, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa ÇUHADAR, Emniyet Müdürü Şevket İLHAN ile birlikte, Okul Müdürü Yavuz KILIÇ, Çeşitli Kurumların Daire Amirleri, Okul Müdürleri, öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimiz ile birlikte yaptı.

Geleneksel duruma gelen  TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI herkes tarafından çok beğenildi. Hayranlıkla karşılandı. Her geçen yıl bilim anlamında daha da ileri gittiği ve geliştiği görüldü. Bilişim Teknolojileri Alanında özellikle kurumun robot teknolojileri konusunda son derece ileri gittiği ve geliştiği görüldü. Bilimsel olarak yazılım, kodlama ve endüstri 4.0 teknolojilerinin kullanıldığı görüldü. Yenilenebilir Enerji Teknolojileri alanında otomasyon sisteminin kullanıldığı, geliştiği görüldü. Ayrıca güneş takip sistemli projeyle de güneş enerjisinden maksimum enerji elde edilmesi sağlandı. Elektrik elektronik teknolojileri alanında toplumun ihtiyaçlarına yönelik pratik çözümlerin üretildiği projeler görüldü. Metal Teknolojileri alanında her geçen yıl yapılan projelerle daha ileri gidildiği görüldü. 

Okul yönetiminden alınan bilgiye göre, okulda bulunan meslek alanlarının birleşimiyle robot yapılabilecek seviyeye gelindiği ve robot yarışmalarında başarı kazanılacağı vurgulandı. Bilimin kurumsallaştığı görüldü.

Bilimin ve bilimsel çalışmaların yeni nesiller tarafından benimsetildi.

 Araştırma tekniklerinin, bilimsel raporlamanın ve bilimsel sunum becerilerinin tabana yayılarak genç bireylere kazandırıldı.
Öğrencilere bilimsel proje yapma ve paylaşma konusunda yeni ortam ve olanaklar kazandığı görüldü.








1- Hendek Şehitleri
2- Baskı Teknolojileri
3- Uzaktan Lamba Kontrolü Mümkün müdür?
4- Robot El Kontrol
5- Teknik Fotoğraf Farkı
6- Elektroliz Kaplama Farkı
7- Geçmişten Günümüze Ahşap Tornacılığı
8- Mobilya Sektöründe Güncel Kapak ve Çekmeceler
9- Vücudumu Seviyorum, Sağlıklı Besleniyorum
10- Kaynak Teknolojileri ve Kaynak Hataları
11- Lazer Kontrollü Alan Tarama
12- Güneş Takip Sistemi
13- Fonksiyonel Metal Çerçevelik
14- Metal İşleme Uygulamaları
15- Güneş Robotları
16- Mini Kaynak Makinesi
17- Katlanır Mangal
18- Mekanizmalar Dünyası
19- 3D Yazıcımızı Yapalım
20- Örümcek Robot